Dubbel jubileum voor Rotaryclub Boskoop

Nieuws
Han de Jager en Esther van Boxtel bij het Rotaryschild in Flora Boskoop.
Han de Jager en Esther van Boxtel bij het Rotaryschild in Flora Boskoop. (Foto: Rotary Boskoop)

BOSKOOP - “Jij bij de Rotary? Dat is toch niks voor?” Dat is een veel gehoorde vraag als je zegt lid te worden van de Rotaryclub, stelt de club in Boskoop. “Maar niets is minder waar. Rotary is een bloeiende en boeiende club waar je je gauw thuis voelt en waar je iets voor een ander kunt betekenen.”

Honderd jaar Rotary Nederland en vijftig (+ 1) jaar Rotary Boskoop; dat is het dubbeljubileum voor de Rotaryclub Boskoop dat dit jaar gevierd wordt, aldus de club. 

“Het 100-jarig jubileum wordt ook door de circa vijfhonderd Rotaryclubs in Nederland met vele activiteiten gevierd waaronder een emissieloze estafette door Nederland, maar zeker ook door het opzetten van speciale activiteiten ten gunste van een goed doel. En Rotaryclub Boskoop doet hier ook volop aan mee. Zowel landelijk als plaatselijk in Boskoop.”

Helpen

Rotaryclub Boskoop is opgericht in 1972 door een groep Boskoopse mannelijke ondernemers. Zij kwamen wekelijks bijeen in Hotel Floriade om met elkaar de diverse zaken te bespreken. “Inmiddels is de club al vele jaren ook toegankelijk voor vrouwen en worden de wekelijkse avonden ingevuld met gastsprekers en bedrijfsbezoeken. Belangrijke elementen van Rotary zijn helpen en omzien naar elkaar en je inzetten de maatschappij. Dit uit zich door betrokkenheid en het organiseren van activiteiten voor goede doelen en kennis en kunde inzetten daar waar nodig”, stelt de Boskoopse afdeling.

‘We houden diverse acties voor plaatselijke goede doelen’

“Naast de wekelijkse avonden organiseert de Rotaryclub Boskoop diverse acties voor plaatselijke goede doelen, maar ook landelijk of zelfs wereldwijd. Als Rotarian van het eerste uur ben ik nog steeds trots om bij deze club te horen”, aldus Han de Jager. 

Saamhorigheid

“De onderlinge saamhorigheid, de ondersteuning in de maatschappij en de verscheidenheid in leden spreken mij heel erg aan. Het lidmaatschap geeft mij in ieder geval veel voldoening.”

Acties

“Wereldwijd is Rotary actief met de acties Help Polio de wereld uit, waterprojecten, diverse jeugdprojecten en gezondheidsprojecten voor moeder en kind en het sturen van shelterboxen naar hulpgebieden zoals nu Turkije.”

“Maar ook met lokale projecten zoals Boskoop Schittert, Santarun voor Fietsmaatjes in Boskoop, Kom over de Brug, Gouwe Deal, Wandelen voor Water en donaties aan uiteenlopende projecten. En we zetten onze kennis in bij besturen en daar waar nodig bij maatschappelijke organisaties. Een groot aandeel hadden wij bijvoorbeeld in de organisatie van Boskoop 800 jaar.” 

“Als voorzitter dit Rotaryjaar hoop ik ook weer actief te zijn met de organisatie van diverse activiteiten”, zegt Esther van Boxtel. “Samen met Marc Nuijten hebben we dit jaar een duo-voorzitterschap. Ook dat is Rotary; samen doen, samen delen en dat spreekt mij hier zo aan. Tijdens onze open avond vertel ik graag meer hierover.”

Open avond

“Om de Rotaryclub-jubilea extra glans te geven houdt de Rotaryclub Boskoop op 29 maart een open avond. Dit houdt in dat geïnteresseerden van harte welkom zijn om een avond met ons mee te maken en onze Rotaryclub te leren kennen.” De avond wordt gehouden in Flora Boskoop, inloop vanaf 17.30 uur. 

“We starten de avond met een maaltijd om 18.00 uur en sluiten de avond weer rond 19.30 uur af. Vind je het leuk en interessant om hier bij te zijn meld je dan aan via secretaris@rcboskoop.nl en neem alvast een voorproefje op onze website: www.rotary.nl/boskoop of op www.facebook.com/rotaryboskoop.