Fietsmaatjes breidt uit: duofiets in elke kern van Rijnwoude

Nieuws
Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn is van start gegaan in Benthuizen, Koudekerk aan den Rijn, Hazerswoude-Rijndijk en Hazerswoude-Dorp.
Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn is van start gegaan in Benthuizen, Koudekerk aan den Rijn, Hazerswoude-Rijndijk en Hazerswoude-Dorp. (Foto: Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn)

ALPHEN - Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn is afgelopen zaterdag officieel van start gegaan in de dorpen Benthuizen, Koudekerk aan den Rijn, Hazerswoude-Rijndijk en Hazerswoude-Dorp. In restaurant De Juffrouw in Hazerswoude-Dorp overhandigde het bestuur van Fietsmaatjes de naamborden voor de duofietsen voor deze vier kernen die gezamenlijk ook wel bekend staan als Rijnwoude.

“Met dank aan vrijwilligersorganisatie Actief Rijnwoude heeft elk van deze vier dorpen nu een duofiets beschikbaar. Een uitkomst voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen, maar toch graag zo nu en dan een fietstochtje door onze prachtige omgeving willen maken”, aldus Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn.

Initiatief

Jos Timmermans nam namens Actief Rijnwoude het initiatief voor het fietsmaatjes concept in Rijnwoude. “We zijn begonnen met het lenen van de duofietsen van Wijdezorg”, legt Timmermans uit. “Maar nu heeft ieder dorp zijn eigen duofiets. En dat allemaal onder de paraplu van Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn.” 

Zwammerdam

Voorzitter van deze stichting, Jan te Riele, vermeldde bij het startmoment op zaterdag 18 maart dat er nu in bijna alle dorpen van de gemeente Alphen aan den Rijn een duofiets is. “Alleen Zwammerdam ontbreekt nog”, aldus Jan te Riele. “Maar er wordt hard aan gewerkt om ook Zwammerdam aan onze organisatie toe te voegen.” In totaal heeft Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn nu 21 duofietsen in beheer.

Voor het startmoment in Hazerswoude kwam een aantal vrijwilligers en gasten uit Alphen en Boskoop naar De Juffrouw gefietst. “Het werd een gezellige bijeenkomst”, aldus Fietsmaatjes. 

Jos Timmermans bedankte de gemeente Alphen en de verschillende fondsen en bedrijven die het mogelijk hebben gemaakt om deze fietsen aan te kunnen schaffen.

‘Menig fietser gaf aan - na de koude winter - weer zin te hebben om samen te gaan fietsen’

Na een quiz voor gasten en vrijwilligers in het café van De Juffrouw, werd er buiten op het plein een behendigheidsspel gedaan door de fietsers. 

Samen fietsen

“Het zonnetje scheen al lekker en menig fietser gaf aan dat ze, na de koude winter, er weer best zin in hadden om samen met een vrijwilliger te gaan fietsen in het Groene Hart.”

De duofietsen voor Rijnwoude staan in: Hazerswoude-Dorp bij de Zorgboerderij Het Loo; Hazerswoude-Rijndijk bij het multicultureel centrum De Som; Koudekerk aan de Rijn: in de garage van de Albrechtstaete; Benthuizen: locatie taxibedrijf v/d Heuvel.

‘Wie als gast of vrijwilliger wil fietsen, kan zich aanmelden’

“Mensen die graag als gast of vrijwilliger op een duofiets willen gaan fietsen, kunnen zich aanmelden via de website van Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn: www.fietsmaatjesalphenaandenrijn.nl.”

Proefritten

Job Dresden, coördinator voor Fietsmaatjes Rijnwoude, vertelt dat je als vrijwilliger één of meer proefritten kunt maken om te zien hoe de duofiets werkt en hoe je er veilig mee om kunt gaan.

Informatie

Wie meer informatie wil over het duofietsen kan contact opnemen met Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn via info@fietsmaatjesalphenaandenrijn.nl. 

“Woont u in Hazerswoude-Dorp, Benthuizen, Hazerswoude Rijndijk of Koudekerk, neem dan contact op met: Marije Schupper, coördinator Hazerswoude-Dorp/Benthuizen, fietsmaatjesmarije@gmail.com, telefoon: 06-21834434; Linda Timmermans, coördinator Hazerswoude Rijndijk/Koudekerk, linda@actief-rijnwoude.nl; telefoon: 06-45094267.”

Meer informatie over Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn is te vinden op de website: www.fietsmaatjes alphenaandenrijn.nl.