Finale Bandcontest Alphen on Fire in Parkvilla

Nieuws
'In Parkvilla in Alphen komen op 1 april de finalisten van de bandcontest Alphen on Fire voor de laatste keer bij elkaar en zorgen zij voor een waanzinnige line up van Alphens talent.'
'In Parkvilla in Alphen komen op 1 april de finalisten van de bandcontest Alphen on Fire voor de laatste keer bij elkaar en zorgen zij voor een waanzinnige line up van Alphens talent.' (Foto: KHABBAZ)

ALPHEN - Na vijf spannende voorrondes met verrassend veel muzikaal talent is het zover op zaterdagavond 1 april. “In Parkvilla in Alphen komen de finalisten van de bandcontest Alphen on Fire voor de laatste keer bij elkaar en zorgen zij voor een waanzinnige line up van Alphens talent. Daarna is het de schone taak van de jury om de meest veelbelovende band als winnaar van de contest uit te roepen. Publiek is van harte welkom om de finalisten te komen aanmoedigen en te genieten van alle optredens.”

“Alphen on Fire heeft de afgelopen maanden verrassend veel onontdekt lokaal muziektalent voor het voetlicht gebracht: jong en oud, met en zonder podiumervaring en binnen diverse muziekstijlen”, aldus cultuurplatform KHABBAZ. 

“Van november tot en met maart vonden voorrondes plaats op diverse lokale podia. The Cube, Pleyn 68, Castellum, Het Stek en poppodium MAX stelden hun deuren open voor de bandcontest.”

Finalisten

Van de 19 deelnemende bands kwamen Sann!e & Friends, Slow Start, Phrase., Simon, Temporicide en Mark, Frank & Money als finalisten uit de bus.

Gevoelige nummers

“De band Sann!e & Friends trapt de avond af met een mix van Nederpop, Hiphop & R&B waarop je niet kan blijven stilzitten. Slow Start speelt post-mid-life-crisis rock: eigen nummers met een rafelig randje en invloeden uit de jaren 80. Singer-songwriter Simon betovert het publiek samen met zijn band met zijn prachtige stem en gevoelige nummers.”

Power

“De vijfkoppige rockband Phrase. speelt eigenzinnige covers én eigen repertoire met een stortvloed aan power, gevoel en energie.”

‘Alphen on Fire heeft veel onontdekt muziektalent voor voetlicht gebracht’

“De jonge upcoming metalband Temporicide (met bandleden van 16 tot 18 jaar) verrast het publiek vol overgave met eigen geschreven nummers met thrash metal- en hardrockelementen. De muzikanten van Mark, Frank en Money sluiten de finaleavond af met heerlijke oldschool funky en groovy nummers met een rauw randje.”

“Alle finalisten krijgen in de theaterzaal van Parkvilla 20 minuten podiumtijd om zich van hun beste kant te laten horen”, aldus het cultuurplatform. Aan het einde van de avond roept de jury de winnaar uit. Wethouder Anouk Noordermeer van kunst en cultuur reikt de prijs uit aan de winnende finalist. Deze ontvangt onder meer een dag professionele studio-opname bij Raiko Records en een shoptegoed bij Kauffman’s Guitar Store. De winnende band zal bovendien te zien zijn op het festival Parkkunst op Koningsdag.

Boost

“Alphen on Fire wil de muzikale popcultuur in de gemeente Alphen aan den Rijn een boost geven: meer podium bieden voor popoptredens, juist ook voor beginnende acts, bands bij elkaar brengen en een duwtje in de rug geven om verder te gaan.”

De bandcontest wordt georganiseerd door een programmagroep van muziekorganisatoren, programmeurs, podia en cultuurplatform KHABBAZ. Alphen on Fire wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Alphen aan den Rijn, Raiko Records, Kauffmann’s Guitar Store en de podia.

De finale vindt plaats op zaterdagavond 1 april van 20.00 tot 00.00 uur in Theaterzaal Parkvilla aan de Cornelis Geellaan 2 in Alphen aan den Rijn. De toegang is gratis. “Aanmelden is niet nodig, maar wees op tijd als je verzekerd wilt zijn van een plek.”