Johannes Passion in Goede Herderkerk

Nieuws
Het Alphens Barok Consort laat in de Goede Herderkerk muziek horen uit de Johannes Passion.
Het Alphens Barok Consort laat in de Goede Herderkerk muziek horen uit de Johannes Passion. (Foto: J. van Wieringen)

ALPHEN - In de Goede Herderkerk in Alphen wordt op Palmzondag 2 april de kerkdienst in de avond opgeluisterd door muziek uit het meesterwerk de Johannes Passion, van J.S. Bach. Bach schreef dit oratorium met als onderwerp het lijden en sterven van Jezus volgens het Evangelie volgens Johannes.

Naast lezingen uit het evangelie zullen koralen, koordelen en aria’s te beluisteren zijn. Het Alphens Barok Consort zal de muziek verzorgen in samenwerking met organist Ad Hesseling, van de Oudshoornse kerk. 

“Het Alphense barokkoor, dat kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan geeft regelmatig (barok)concerten in Alphen en omgeving. Het koor en organist staan onder leiding van Joost van Velzen en samen streven zij ernaar om de bijzondere laatste dagen van Jezus Christus zo goed mogelijk te verklanken”, aldus het koor. “Iedereen is van harte welkom om de dienst met deze bijzondere muziek bij te wonen. De dienst begint om 19.00 uur en lector is Carien Ferguson.”

“Mocht u op 2 april verhinderd zijn, dan is er op zondag 19 maart dezelfde uitvoering in de Hooglandse Kerk in Leiden, om 17.00 uur. Dan is de dienst met medewerking van Westeinde Baroque orkest. Voorganger is Ds. Margreet Klokke.” De Goede Herderkerk is te vinden aan de Ten Harmsenstraat 14-16 in Alphen aan den Rijn.