Alphense leerlingen zijn kampioen

Nieuws
Delayna Hall en Floor Maas kunnen mogen zich kampioen noemen.
Delayna Hall en Floor Maas kunnen mogen zich kampioen noemen. (Foto: Jansien van Dijk)

ALPHEN - Delayna Hall en Floor Maas hebben Skills Heroes The Finals gewonnen in de vakrichting Horeca, Bakkerij en Recreatie. Nadat de vierdejaarsleerlingen van Yuverta Alphen aan den Rijn eerder dit jaar winnaar waren van de kwalificatiewedstrijd, mochten ze donderdag 23 maart hun vaardigheden tonen tijdens de grote finale in de RAI Amsterdam. Delayna en Floor namen het op tegen 7 andere koppels van vmbo scholen uit het hele land.

In de wedstrijd Horeca, Bakkerij & Recreatie laten de deelnemers zien dat ze fantastische gastheren/-vrouwen zijn, goed kunnen organiseren, recreatieve activiteiten kunnen voorbereiden en uitvoeren, productkennis bezitten en basistechnieken beheersen van koken en bakken. 

“We moesten onder andere vegetarische bapao broodjes maken met oesterzwam, churros met chocolade ganache en een latte macchiato.

‘We hebben zoveel lol gehad’

Daarnaast hebben we een flyer ontworpen voor een kinderfeestje”, vertelt Delayna. Floor vond de finaledag iets spannender dan Delayna, maar ze vond het een bijzondere ervaring. “We hebben zoveel lol gehad, dus eigenlijk hadden we al gewonnen met de ervaring die we hebben opgedaan samen.”

En die ervaring komt goed van pas, want Delayna en Floor gaan zich verder specialiseren in dit vakgebied. Delayna wil na het vmbo de opleiding Zelfstandig Bakker doen en Floor de Middelbare Hotelschool. Behalve Floor en Delayna deden ook schoolgenoten Imke Gottenbos en Michelle Hardeman mee aan de finale. Zij behaalden een zevende plek met de vakrichting bloemwerk.