Het Palet in Alphen wint de Saaiste klaslokaal van Nederland-verkiezing

Nieuws
Foto ter illustratie: Het palet krijgt een groene metamorfose.
Foto ter illustratie: Het palet krijgt een groene metamorfose. (Foto: Archief)

ALPHEN - Afgelopen weken was er een spannende strijd gaande. Elf scholen streden namelijk om de titel Saaiste klaslokaal van Nederland. Bijna tienduizend keer is er gestemd en met maar liefst 62 procent van de stemmen was er één duidelijke winnaar: basisschool Het Palet uit Alphen. De school wint daarmee een groene metamorfose met een binnenbos van IVN Natuureducatie. 

Planten in de klas verbeteren de luchtkwaliteit, de leerprestaties en de waardering van leerlingen voor het leslokaal. Niet onbelangrijk, aangezien kinderen gemiddeld 40 procent van hun tijd in een klaslokaal doorbrengen. Daarom vond J/M Ouders het belangrijk dat klassen in Nederland groener worden. Om dit te bereiken organiseerden zij de Saaiste Klaslokaal van Nederland-verkiezing, in samenwerking met IVN Natuureducatie. 

‘Eindelijk gaat er iets gebeuren!’

Tijdelijk gebouw

Eén van de deelnemende scholen was dus Het Palet. Zij schreven bij hun inzending: “Ons klaslokaal is het saaiste van Nederland omdat wij in een tijdelijk gebouw zitten waarin het onmogelijk is om dingen aan de muren te hangen. Al snel valt alles eraf. Daarnaast zitten wij ook op het hoekje van het schoolplein buiten de rest van de school. Het is een tijdelijk gebouw alleen is het niet duidelijk voor hoe lang dus we mogen ook weinig eraan veranderen. De buitenkant is helaas ook erg saai zeker voor de buurtbewoners. Help ons aan een groen en vooral niet saai klaslokaal.” 

Met hun inzending verzamelden zij ongeveer 6.000 stemmen en daarmee zijn ze de winnaar van deze verkiezing. Daarom krijgt groep 6/7 van Het Palet na de meivakantie een prachtige groene metamorfose.

Enorm Blij

Meester Matthijs, leerkracht van de winnende groep 6/7 van Het Palet, is enorm blij met de winst: “Dit betekent heel veel voor ons, eindelijk gaat er iets gebeuren! De kinderen vroegen de afgelopen dagen continu of ik al had gehoord dat we hadden gewonnen, dus die kan ik nu heel blij maken. Niet alleen de kinderen hebben zich ingezet voor de winst, ook de ouders hebben erg hun best gedaan om stemmen te verzamelen. Het werd gedeeld op social media, groepsapps en noem het maar op. Dus ook zij zullen enorm blij zijn dat er nu iets gaat veranderen aan ons saaie klaslokaal.”