Na tien jaar blijft lunchroom De Verrassing nog steeds verrassen

Nieuws
Belinda Martens (3-de van rechts): ‘Al tien jaar zorgt het team ervoor dat de gasten elke dag tevreden de deur uit gaan.’
Belinda Martens (3-de van rechts): ‘Al tien jaar zorgt het team ervoor dat de gasten elke dag tevreden de deur uit gaan.’ (Foto: Marieke Roggeveen)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Op woensdag 17 mei is het alweer 10 jaar geleden dat aan de Polluxstraat lunchroom ‘De Verrassing’ is geopend. Deze mijlpaal vieren zij met een jubileumfeestje voor de medewerkers én met een leuke actie voor de gasten.

Marieke Roggeveen

De Verrassing is een gezellige lunchroom waar je heerlijk kunt zitten om iets verrassends te nuttigen: een ontbijtje, een lekker kopje koffie met huisgemaakte taart, belegde broodjes, maaltijdsalades, warme maaltijden (ook om mee te nemen), en nog heel veel meer. Het team bestaat uit enthousiaste werkzoekenden die hier een leerwerktraject Catering volgen, en uit mensen voor wie de arbeidsmarkt (nog) niet gemakkelijk te bereiken is. Zij worden verder opgeleid door ontwikkelbedrijf Rijnvicus, zodat zij binnen zes maanden kunnen uitstromen naar een reguliere baan. Zij hebben allemaal één ding met elkaar gemeen: hun passie voor eten, drinken en bovenal voor mensen!

Huiskamer

Annelies Doornbosch (directeur Rijnvicus) vertelt veel complimenten te krijgen over het eten bij De Verrassing. “Maar het allermooiste aan de lunchroom zijn de mensen: hun hartelijkheid maakt de Verrassing een succes, al tien jaar lang.” Ook werkleider Belinda Martens is trots op haar team. “Onze mensen zijn allemaal super gemotiveerd en zorgen ervoor dat de gasten elke dag tevreden de deur uit gaan. Zelf ervaar ik De Verrassing als het verlengde van mijn huiskamer. 

Alleen de lekkerste mocktails staan op de kaart

Als ik hier ’s morgens binnen stap, voelt dat als een warme deken. De mensen in dit team hebben prachtige karakters. Ik probeer mijn kennis te delen en hen te helpen om te groeien, en doe mijn werk met hart voor mijn mensen.”

Mocktails

Belinda wijst naar de keuken waar enkele medewerkers aan het werk zijn. “Zij maken echt alles zelf. Sinds kort hebben we een vernieuwde menukaart, met daarop ook smoothies en mocktails (huisgemaakte cocktails zonder alcohol), compleet met een gesuikerd randje en/of een plakje fruit op de rand van het glas. Deze hebben we als team zelf bedacht en uitgeprobeerd, en alleen de lekkerste combinaties staan op de kaart. O, en we hebben nu ook een bezorgdienst en binnenkort krijgt het interieur een nieuwe look. We moeten toch blijven verrassen…”

Bonnetje voor bonnetje

Eén van de medewerkers van het eerste uur is Hanneke Blanken. “Ik werk hier nog steeds met veel plezier”, vertelt ze, “het verveelt absoluut niet, elke dag is anders. Meestal sta ik in de keuken, ik ben net bezig met een dadel/vijgentaart en straks komen de eerste bestellingen voor de lunch binnen. Wat ik doe als het druk is? Gewoon, rustig doorgaan: bonnetje voor bonnetje. 

‘Ik zit nog vol ideeën’ - Belinda

Maar dit heb ik wel moeten leren, hoor.” Ook voor de afwas draait Hanneke haar hand niet om: “Dat hoort er ook gewoon bij. Echt, ik kom ’s morgens met een glimlach naar mijn werk en aan het eind van de dag kom ik met een nog grotere glimlach weer thuis.”

10-jarig bestaan

Op de vraag hoe Belinda de toekomst ziet, antwoordt ze: “Heel positief, we hebben een goed team dat open staat voor nieuwe ideeën en ontwikkelingen, en ik zit nog vol ideeën!” De Verrassing is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur. Ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum ontvangen de gasten op woensdag 17 mei een Verrassings-mocktail gratis bij hun lunch..

Voor meer informatie: www.deverrassingvanalphen.nl