Oude spullen weer als nieuw

Nieuws
Oude spullen kunnen vaak gerepareerd worden
Oude spullen kunnen vaak gerepareerd worden (Foto: )

ALPHEN AAN DEN RIJN - Wat doet u met spullen die er duidelijk geen zin meer in hebben? Weggooien? Mooi niet! Elke laatste donderdag van de maand organiseert Kringloopwinkel Alphen het Repair Café.

Ook komende donderdag, 25 mei staan de handige vrijwilligers van het Repair voor u klaar tussen 10.00 en 12.00 uur op Energieweg 13. Neem uw te repareren item mee en probeer het samen met hen een langere levensduur te geven. Gereedschap wordt gratis ter beschikking gesteld. U kunt met allerhande spullen met een kwaaltje terecht bij het Repair Café van Stichting Kringloop Alphen, denk bijvoorbeeld aan: elektrische apparaten die het niet meer doen, kleding met een gaatje, fietsen met een lekke band en klokken die niet meer lopen.

Om alles in goede banen te leiden, wordt er gebruik gemaakt van volgnummers. U kunt zich hiervoor melden bij de kassa. De activiteiten binnen het Repair Café zullen zich beperken tot eenvoudige klusjes, dit vergroot de kans dat iedereen die zich meldt, ook daadwerkelijk aan de beurt komt.

Het repair café is elke laatste donderdag van de maand, met uitzondering van de maanden april, juli en december. Meer informatie over het Repair Cafés is te vinden via www.repaircafe.nl.

Stichting Kringloop Alphen

Stichting Kringloop Alphen is een non-profit organisatie die tweedehands artikelen inzamelt en verkoopt. De stichting streeft drie doelen na: het verminderen van de afvalberg, het verhogen van de kennis over afval en hergebruik en het creëren van werk, zowel onbetaald als betaald. Meer weten over Kringloopwinkel Alphen? Ga naar de website www.kringloopalphen.nl.