Eredivisiezilver voor Van der Loo/Groenewold

Nieuws
Beachvolleyballer Sam van der Loo en Quinten Groenewold hebben zilver behaald op het nationale eredivisietoernooi.
Beachvolleyballer Sam van der Loo en Quinten Groenewold hebben zilver behaald op het nationale eredivisietoernooi. (Foto: Pim Waslander)

BOSKOOP - Beachvolleyballer Sam van der Loo uit Boskoop en zijn partner Quinten Groenewold hebben in het afgelopen weekend zilver behaald op het eerste nationale eredivisietoernooi van dit jaar. Na een stroeve start in hun eerste poulewedstrijd (0-2 verlies) wist het jonge team zich in het Apeldoornse Orderbos te herpakken en zich door twee afgetekende 2-0 overwinningen alsnog te plaatsen voor de halve finale.

Daarin werd met setstanden 21-15 21-19 afgerekend met Joris Berkhout/Gijs van Solkema, waarvan ze in het vorige seizoen nog meerdere keren hadden verloren. 

In de finale waren hun trainingsmaatjes Dirk Boehlé/Mees Sengers nog te sterk, maar Sam en Quinten waren dik tevreden met de progressie in hun spel en het eerste eredivisiezilver in hun carrière. 

Goed resultaat

Van der Loo: “Onze service is veel stabieler en gevaarlijker dan vorig jaar en als onze pass goed loopt, zijn we aanvallend moeilijk af te stoppen. Er zijn zeker nog verbeterpunten, want zo’n eerste wedstrijd mogen we eigenlijk niet verliezen en in de finale haalden we helaas niet ons niveau van de halve finale. Maar er komen nog volop toernooien om ook dat beter te gaan doen. Zo’n goed resultaat vroeg in het seizoen smaakt in ieder geval naar meer.”

‘Er komen nog volop toernooien om het nog beter te gaan doen’

Hiermee was de Boskoopse beachkoek nog lang niet op, want in Werkendam kwamen maar liefst drie Boskopers in actie op het op één na hoogste nationale niveau, de topdivisie. Jonas Oudijk spande met zijn partner Bas van Gilst de kroon door de finale te winnen en zich daarmee te plaatsen voor het eredivisietoernooi van volgende week, dat gespeeld zal worden in Heerlen. 

Brons

Daarnaast veroverde routinier Eric-Jan Rothfusz met partner Jeroen van Zwieten het brons en bereikte Jasper de Jong met partner Alex Meijs een verdienstelijke vijfde plaats.

Succes

“Het laatste Boskoopse succes van dit weekend werd geboekt op de eigen accommodatie aan de Hoogeveenseweg, waar zowel op eerste als op derde divisieniveau werd gespeeld. Rens de Rooij en Harm Griffioen bekroonden een uitstekend toernooi in de derde divisie met een mooie derde plaats.”