Eerste groene editie Tuinpad Rijneveld

Nieuws
Tuinpad Rijneveld houdt de eerste echte groene editie van dit jaar op zaterdag 27 mei.
Tuinpad Rijneveld houdt de eerste echte groene editie van dit jaar op zaterdag 27 mei. (Foto: Tuinpad Rijneveld)

BOSKOOP - Tuinpad Rijneveld houdt de eerste echte groene editie van dit jaar op zaterdag 27 mei. “Inmiddels hebben alle bomen hun blaadjes en is er overal waar je kijkt leven, een egel of een vogel. Als kennisplatform bieden de kwekerijen en tuinen verschillende manieren om uw kennis over de natuur te verrijken. Natuurlijk is iedereen van harte welkom om vrij over de kwekerijen te wandelen, daar waar de Tuinpad vlag wappert, maar de liefhebber kan zich aanmelden voor een rondleiding of workshop.”

Voor de gasten met een gratis ticket is er een rondleiding beschikbaar, die plaats zal vinden op Kwekerij Het Groene Huis. “Hier maakt u kennis met de inheemse planten die er groeien, zonder dat die daar bewust neergezet zijn.”

“Wil je een unieke ervaring, die je mogelijk nog meer bij blijft? Dan kun je deelnemen aan twee verschillende workshops.”

Workshops

“Eén workshop wordt gegeven door Debora Treep en Natascha van den Ban, landschapsarchitecten, die een workshop geven over natuurinclusief ontwerp, aan de hand van het interactieve ‘Kans en Balansspel’. De andere workshop is van Maike van Stiphout, landschapsarchitect, docent en auteur, over ‘Het kijken door het oog van een dier’. Ontdek hoe verschillende dieren, bijvoorbeeld de egel, naar onze leefomgeving kijken.”

Varen

Naast deze activiteiten is er traditiegetrouw de mogelijkheid om over de sloten te varen. “Om vanaf het geliefde water Boskoop te bewonderen. Via de site www.tuinpadrijneveld.nl kun je kaarten verkrijgen.”

“Deze editie krijgen studenten en kinderen korting. Wees er op tijd bij, want ook dit keer is er maar beperkt plek, namelijk 20 man per workshop en afvaart.” Informatie: tuinpadrijneveld.nl.