Kleding inleveren voor goede doelen

Nieuws
Onder meer kleding en beddengoed kan op 27 mei ingeleverd worden bij SOEB.
Onder meer kleding en beddengoed kan op 27 mei ingeleverd worden bij SOEB. (Foto: SOEB)

BOSKOOP - Inwoners kunnen zaterdag 27 mei onder meer kleding en beddengoed inleveren achter de voormalige Zijdekerk aan de Zijde 11 in Boskoop. De auto van de Stichting Oost-Europa Boskoop (SOEB) staat daar van 9.00 tot 12.30 uur.

“We vragen u de goederen - schoon en heel - in gesloten plastic zakken of in dozen aan te leveren. Weet u dat een transport 2.500 euro kost? Dat betekent 1 euro per goed gevulde vuilniszak of bananendoos”, aldus de stichting.

“Een donatiebus staat klaar. Ook de QR-code bij de auto kunt u gebruiken voor een gift of op ons bankrekeningnummer NL47 RABO 0309832632.”

“U kunt kleding en huisraad ook iedere maandag brengen bij onze nieuwe opslagruimte Biezen 42 in Boskoop. Daar zijn vrijwilligers van de SOEB aanwezig tussen 9.00 en 12.00 uur.”

“Wij ontvangen graag schone en hele kleding, lakens, slopen, dekens, handdoeken, theedoeken en gordijnen. Daarnaast zijn we voor ons project ‘Thuisverpleging’ heel blij met incontinentiemateriaal”, stelt SOEB.

Op de website www.s-o-e-b.nl is te vinden welke goederen de stichting nog meer kan gebruiken. Dit is te vinden onder het kopje ‘Hoe kunt u ons helpen?’. “Wij steunen de diverse kerken in Osorhei, een dorp in Roemenië. Zij houden verkopingen. Met de opbrengst worden arme gezinnen en bejaarden geholpen.”

“Een ander gedeelte van de kleding en alle meubels en huisraad gaan naar Caritas, onze partnerorganisatie in Roemenië. Zij exploiteren vier kringloopwinkels in de stad Oradea die in een grote behoefte voorziet. Met de opbrengst worden onder andere vier verpleeg- en verzorgingshuizen gerund en voedselprojecten gesteund.”

“Ook gaat een deel van de kleding, beddengoed, handdoeken, slaapzakken en medische goederen naar Oekraïne.”