Ontdek de nationale bloem in de Rietveldse polder.

Nieuws
Wordt de Paardenbloem de nationale bloem van Nederland?
Wordt de Paardenbloem de nationale bloem van Nederland? (Foto:Dirk Koster)

Boskoop - Zoveel bloemen met bijzondere namen en elk heeft haar specialiteit. De historie van iedere bloem blijft je verbazen of het nu om decoratieve of geneeskrachtige doeleinden gaat. De schoonheid die de natuur ons biedt komt tijdens deze wandeling tot leven.

Velen vogels zijn druk met het bouwen van nesten. De verschillende lokroepen, om een juiste partner te vinden, echoeën door de polder. Ga mee en ontdekt onder begeleiding van een ervaren gids de prachtige bloemen en vogels.

Elk jaar wordt er een nationale bloem gekozen. Welke bloem zal het dit jaar worden? Madeliefje, paardenbloem, pinksterbloem, fluitenkruid of wilde kievitsbloem? Van de vijf genomineerden komen er vier voor op de route die op zaterdag 27 mei wordt gehouden in dit historische veenweidegebied. Ga op zoek naar een van de genomineerde Nationale bloem. IVN gidsen vertellen het historische verhaal, welke vogels zijn er te zien en welke planten staan in bloei.

De excursie start om 10.00 uur bij Camping Polderflora, Rietveldsepad 4B. De route is gaat via het Bedelaarsbos, de Spijkerboorsekade, de Compierekade, het Rietveldsepad en het nabij gelegen natuurgebied IJsvogel. De wandeling duurt tot 12.30 uur. Deelname is gratis. Aanmelden kan via het mailadres: dickw@xs4all.nl.