Samen Beter Nieuwkoop vergadert over Dorpshart Ter Aar

Nieuws

Regio - Samen Beter wil een mooi groen en gezellig centrum in Ter Aar, met winkels en horeca waar wat te beleven valt voor jong en oud. Waar ruimte is voor betaalbaar wonen voor onze jongeren en doorschuifmogelijkheden voor senioren. De plannen worden op 6 en 22 juni in de gemeenteraad besproken. Samen Beter Nieuwkoop gaat 5 juni tijdens haar fractievergadering graag met je in gesprek.

Er is een masterplan gepresenteerd voor het Dorpshart van Ter Aar. Er zijn verschillende momenten geweest, waarop de gemeente digitaal inloopmomenten heeft georganiseerd voor inwoners, omwonenden en ondernemers. Dit is een grote en belangrijke ontwikkeling voor Ter Aar.
Samen Beter Nieuwkoop stelt de leefomgeving centraal, en vindt het belangrijk dat er goed meegedacht kan worden. Ondernemers moeten goed kunnen ondernemen en dichtbij bereikbaar zijn. Ook   de mening van de inwoners telt, als bezoeker van het centrum waar ze graag terug willen komen, of als omwonende. Het plan moet goed onderbouwd zijn, met woningbouw, horeca en parkeren op passende locaties.

Raadsvergadering

De informatie die de gemeente opgehaald heeft tijdens het proces wordt met de raad gedeeld. Op 22 juni neemt de raad een besluit over de plannen. Eerst is er op 6 juni een meningsvormende raadsvergadering waarin de politieke partijen het debat met elkaar aangaan over hoe zij tegen het plan aankijken.

Kom jij ook?

Er zijn verschillende positieve signalen maar ook zorgen over dit plan. En omdat Samen altijd Beter is, wil Samen Beter graag jóuw mening horen! Op 5 juni heeft Samen Beter Nieuwkoop haar fractievergadering. In deze vergadering is er van 19.30 tot 20.30 uur ruimte om aan Samen Beter Nieuwkoop jouw input mee te geven over de plannen voor het Dorpshart Ter Aar bij voetbalvereniging TAVV. Meld je vooraf graag even per mail aan op mariellederomijn@ziggo.nl.

Op de website vind je meer informatie over het masterplan: https://denkmee.nieuwkoop.nl/nl-NL/folders/dorpshart-ter-aar.