Drieluik parkvilla

Nieuws
Documentaire over de sporen in Indië.
Documentaire over de sporen in Indië. (Foto: Parkvilla)

ALPHEN- Er staat de komende tijd weer het een en ander op het programma in Parkvilla een de Cornelis Geellaan 2. We zetten een aantal activiteiten voor je op een rijtje.

Take the stage

De leerlingen van de dansafdeling van Parkvilla staan op 3 juni te schitteren op eigen podium. Vanuit de verschillende danslessen hebben ze zelf stukken gemaakt en er zijn solo’s, duetten en groepsstukken. Daarnaast zijn er choreografieën gemaakt door docenten Marjolein van der Naald en Wendy van den Bogert.

Edelsmeden

Met de cursus edelsmeden leer je een eigen sieraad van zilver of goud te maken.

Wel of geen ervaring dat maakt helemaal niets uit. Docent Andrej Waskowsky begeleidt iedere cursist op het juiste niveau. De cursus is overdag en ’s avonds.

Un belle course

De 92-jarige Madeleine belt een taxi om haar naar het verzorgingstehuis te brengen waar ze voortaan zal wonen. Ze vraagt haar chauffeur langs plekken te rijden die wat betekend hebben in haar leven.

Sporen van Indië

Na vier eeuwen gemeenschappelijke geschiedenis heeft bijna 10% van de Nederlanders Indisch bloed in de familie. In deze documentaire wordt de nationale geschiedenis tot leven gewekt.

Vele aspecten van de Indische invloeden op de complete Nederlandse maatschappij komen aan bod: De Indo’s, de Molukkers maar ook de veteranen en de Totoks, de plantages en de pensions.

Alma Viva

Een hartverwarmende, magisch realistische familieportret van verschillende generaties vrouwen in Portugal waar spiritualiteit en traditie nog springlevend zijn. De film is de Portugese inzending voor de Oscars.

Meer info en tickets: www.parkvilla.nl

De cursus edelsmeden is voor beginners en gevorderden.