Expositie 50 jaar Huttenbouw

Nieuws
Heb jij nog spullen voor de tentoonstelling Huttenbouw?
Heb jij nog spullen voor de tentoonstelling Huttenbouw? (Foto: )

Hazerswoude-dorp - Het is vast geen geheim meer dat de huttenbouw in Hazerswoude-Dorp dit jaar haar 50 e verjaardag viert! Ter ere van deze bijzondere mijlpaal wordt een speciale expositie opgezet in het Historisch Museum Hazerswoude. In samenwerking tussen de Jeugdvakantieweek en het museum wordt een mooi inkijkje gegeven in al die jaren sport, spel, creativiteit en vooral veel plezier!

De expositie is te bezoeken van zaterdag 24 juni t/m 2 september. De openingstijden van het museum zijn op dinsdag en vrijdag van 09:00 tot 12:00 uur en op zaterdag van 13:00 tot 16:30 uur.  Er is al best veel materiaal verzameld, maar het zou geweldig zijn om nog meer persoonlijke en bijzondere attributen toe te kunnen voegen. Heb je dus nog oude foto’s, diploma’s, prijzen of andere leuke herinneringen? Dan neemt het museum die graag op in de expositie. Materialen kunnen tot 10 juni worden ingeleverd bij het Historisch Museum. Dat kan op dinsdagen tussen 08:00 en 12:00 uur en op zaterdagen tussen 13:00 en 16:30 uur. Heb je vragen? Neem dan contact op met 50jaarhuttenbouw@gmail.com. 

Word Burgemeester van het Huttendorp!

Lange tijd was het een gebruik dat er door alle kinderen werd gestemd wie de burgemeester van het huttendorp zou worden. Sinds een flink aantal jaren is het stemmen vervangen door een spectaculair burgemeesterspel. Maar speciaal voor de 50ste verjaardag laten we de verkiezing voor één keer terugkomen! Maar dan wel in een moderner jasje. Wil je burgemeester worden? Maak een vlog van 30 seconden waarin jij vertelt waarom jij de perfecte burgemeester bent! Meld je aan via 50jaarhuttenbouw@gmail.com, dan laat de organisatie weten hoe je jouw vlog kunt delen. Iedereen kan later zijn of haar stem uitbrengen in het Historisch museum Hazerswoude. Meer informatie volgt in de aanloop naar de Jeugdvakantieweek, het belooft een groot feest te worden!