Zomerkunst in het Reghthuys

Nieuws
Kunst met designlampen en lichtobjecten.
Kunst met designlampen en lichtobjecten. (Foto: )

Nieuwkoop - Zomerkunst gaat in ‘t Reghthuys te Nieuwkoop weer beginnen. 26 kunstenaars exposeren 13 weken, te beginnen op 29 mei t/m 27augustus. Elke week twee nieuwe kunstenaars, die ook aanwezig zijn.

Het Reghthuys is geopend van dinsdag tot en met vrijdag en op zondag vanaf 12.00 uur tot 17.00 uur. Op zaterdag is de expositie geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Margo van Wijk en Piet Brummelbos bijten het spits af en exposeren van 29 mei tot en met 4 juni. Toegang is gratis.

Margo de Wijk wordt als fotograaf geïnspireerd door de natuur en haar directe omgeving. Een blad van een plant wordt op een speciale manier uitgelicht. Met een macrolens maakt zij röntgen-achtige beelden. Hierdoor worden nerven of dauwdruppels van het blad sterk uitvergroot. De schoonheid van de details zijn fascinerend en dan zie je pas hoe prachtig de natuur is. Hiervan maakt Margo grote prints op papier, die soms bewerkt worden met een kwast of stift. Vaak is de pure vorm zo sterk dat er niets meer aan wordt toegevoegd.

Piet Holtmaat creëert ambachtelijke designlampen en lichtobjecten ‘met een verhaal.’ Al wordt er onder de naam Piet Brummelbos zijn objecten gemaakt. De natuur en het boerenleven heeft hem altijd geboeid. Samen vormen ze de basis voor zijn artistieke ontwikkeling. Het hout, gevonden of verkregen door restauraties van historische gebouwen, is het basismateriaal van zijn objecten. Vaak heeft het hout bijzondere vormen. Hij combineert het hout met gerecyclede metalen en met mond geblazen glas tot zijn bijzondere lichtcreaties.