Dé battle uit de jaren ’60 keert terug

Nieuws
Geniet van de beste muziek uit de jaren 60 op Blooming Boskoop!
Geniet van de beste muziek uit de jaren 60 op Blooming Boskoop! (Foto: Blooming Boskoop)

Boskoop - Op de openingsdag van Blooming Boskoop, zaterdag 10 juni, keert dé battle uit de jaren ’60 terug: The Beatles versus The Stones. Er zal een ware ‘strijd’ woeden tussen de tribute bands One After 909, dé tribute Beatles band en de Rockin’Stones.

Erik Spek, die met zijn band Ven Tol op het Polder Feest speelt, precies tussen beide tribute bands in vertelt hierover. Je was in de jaren ’60 fan van de Beatles óf van de Stones” Legt Erik uit. Er heerste een grote rivaliteit tussen de Beatles, de Stones en hun fans, hoe kijk jij daar op terug? “Als ik er nu op terugkijk, leek het meer alsof de media de bands en hun fans tegen elkaar wilde opzetten, terwijl beide bands geweldig waren voor een echte muziekliefhebber.”

En als je tussen beide bands zou moeten kiezen, zou je dan kiezen voor de Beatles of de Stones? “Lastige vraag… De Beatles hebben meer dat imago van de ‘boy next door’, terwijl de Stones meer gezien werden als de ‘bad boys’. Het is maar net waar je meer van houdt. Ik, en vele andere houden van hen beiden. Daarom beschouw ik geen van hen als beter en geniet ik van alle muziek die ze gemaakt hebben. Maar als ik dan toch een keuze zou moeten maken kies ik voor de Beatles. Wij hebben zelfs een kasroos ‘Penny Love’ genoemd. Dit is de gele kasroos van Europa. Dan ben je een echte fan, niet waar?”

‘The Beatles versus The Stones op Blooming Boskoop’

Erik kijkt erg uit naar het Polder Feest op zaterdag 10 juni. Hij hoopt dat beide bands elkaar en de bezoekers van het podium weten te blazen! “Als ze de boel maar heel houden” vertelt Erik lachend.De line-up bestaat verder uit Little Art & The Rockin’Giants en HardZat. HardZat zal om 15:00 uur het Polder Feest gaan aftrappen. Kom jij ook de strijd ervaren?

Woodstock tributeband en Hippiemarkt

Op de Polder Dag, zondag 11 juni, heerst er daarentegen helemaal geen strijd, maar draait alles om love, peace & hippieness. Concours Hippieque, dé Woodstock tribute band, brengt ons 4 uur lang terug in de geweldige Woodstock sferen. Verder is dit een dag speciaal voor familie en vrienden vol met leuke activiteiten zoals live muziek, een hippiemarkt en entertainment voor de kinderen. Terwijl de kinderen zich vermaken op het springkussen en meedansen met de Kidz Dj, kun jij genieten met een drankje in je hand van de geweldige optredens van Pop-In-Koor, Bas Baelde en Concours Hippieque.

Tickets voor het Polder Feest en Polder Dag zijn verkrijgbaar via www.bloomingboskoop.nl. Naast deze activiteiten zal er ook nog een Polder Loop en Polder Film plaatsvinden.