Groots kunstweekend in ‘De Werf’

Nieuws
De Werf is komend weekend het decor voor een groots kunstevenement.
De Werf is komend weekend het decor voor een groots kunstevenement. (Foto: De Werf)

ALPHEN - Meer dan 100 hedendaagse kunstenaars van binnen en buiten de regio, exposeren in verschillende 2D en 3D disciplines. ‘De Werf’ aan de Industrieweg 4 is op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 juni het kloppende hart van Alphen als het om kunst en cultuur gaat.

Zo is er een speciaal podium voor live art en workshops. Maar ook volop optredens met muziek, dans, theater, poëzie en spoken word. Tijdens dit gratis Event sta je echt te midden van de kunst.

Creëren en inspireren met als doelstelling te verbinden dat is waar het tijdens het event om gaat. Dit is onder andere terug te vinden in het project van Cultuurpalet. Een zwevend kunstwerk gemaakt door 1000 basisschoolleerlingen op de creatieve broedplaats de Werf.

Industriële hallen in het havengebied ‘de Werf’ zijn verder het decor voor dit grote Art Event

Er wordt gebruik gemaakt van een ca 1000m2 botenloods voor de expositie en in de overdekte buitenruimte word je verrast door diverse optredens en zijn er gerenommeerde Street Artist live aan het werk met spuitbussen. Tijdens een inloop workshop ga je onder begeleiding zelf aan de slag. De verbinding van de locaties is de creatieve broedplaats waar je vele bedrijven bezoekt die daar zijn gevestigd. Er is ruimte gemaakt voor catering zowel binnen als buiten de hallen.

Op de website https://www.alphenartevent.nl is het gehele programma te vinden.

AlphenArtEvent wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Alphen a/d Rijn, het Prins Bernhard Cultuurfonds, KHABBAZ, Stichting Rijnkade 1630, Haven aan den Rijn, Stichting Alphen Art.

Openingstijden

9 Juni: 19.00 – 22.00, met om 20.00 een spectaculaire openingsceremonie

10 Juni: 11.00 - 19.00

11 Juni: 12.00 – 18.00