Nieuwe Zomerkunst Reghthuys

Nieuws
Senad Alic bewaard ruimte in zijn schilderijen voor de kijker.
Senad Alic bewaard ruimte in zijn schilderijen voor de kijker. (Foto: )

Nieuwkoop - In de tweede week van Zomerkunst exposeren van 6 juni tot 11 juni twee kunstenaars in het Reghthuys. Het is een bijzondere combinatie met ruimtelijk werk en werk aan de wand Deze kunstenaars zijn aanwezig tijdens de expositie. Het Reghthuys is geopend van dinsdag tot en met vrijdag en op zondag vanaf 12.00 uur tot 17.00 uur. Op Zaterdag is de expositie geopend van 10.00 uur tot 17.00. De toegang is gratis.

Senad Alic is geboren in Sarajevo en studeerde aan de universiteit van Nis. Hij woont nu al jaren in Nederland en heeft zich ontwikkeld tot Community Art kunstenaar. Senad is in staat om in zijn schilderijen ruimte te creëren, zoals de stad Amsterdam jaren geleden ruimte voor hem heeft gemaakt. Ruimte om jezelf te blijven en op een eigen manier onderdeel van deze samenleving te worden. Veel ruimte is er in zijn schilderijen, zodat de kijker ergens in kan stappen, er zelf onderdeel van wordt en er een eigen verhaal van kan maken.

Onder de titel Golden Spike toont bioloog en geoloog Elsbeth Pluimers letterlijk en figuurlijk een beeldtaal van haar fascinatie voor het ontstaan van de aarde. Door de kennis van aardwetenschappen en Aziatische tradities maakt zij hagedissen, fossielen, vissen en sculpturen in klei, brons en glas. Elsbeth begon de speurtocht ooit in het fossielenkabinet van het Teylers Museum en kreeg richting door het vinden van een vulkaan in de Auvergne. De beelden herscheppen de band met de aarde, waarbij laag voor laag wordt doorgrond.

Elsbeth Pluimers deed inspiratie op in het fossielenkabinet van het Teylers Museum.