Grote brand in Ter Aar

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Rob Langerak)

TER AAR – De brandweer meldde zaterdagochtend 10 juni rond 6.30 uur dat de grote brand die op een bedrijventerrein in Ter Aar woedde, onder controle was. De Veiligheidsregio Hollands Midden kwam op vrijdagavond 9 juni met het bericht dat er een brand was ontstaan bij een bedrijf aan de Hertog van Beijerenstraat. Deze was overgeslagen op meerdere bedrijfspanden. Door de inzet van een crashtender (een groot brandweervoertuig) kon de brand met schuim worden geblust.

Vrijdag rond 22.30 uur waren er explosies te horen. Volgens de Veiligheidsregio kwam dat doordat gasflessen op heftrucks ontploften. Er was veel rookontwikkeling; de rook verspreidde zich over een zeer groot gebied richting Woubrugge en Leiden. De Veiligheidsregio meldde ook dat zonnepanelen betrokken waren bij de brand. Hoewel de deeltjes van de zonnepanelen niet giftig zijn, kunnen ze scherp zijn en schadelijk zijn voor spelende kinderen en grazende dieren. Het publiek werd geadviseerd om voorzichtig te zijn en de deeltjes met handschoenen op te ruimen.

Mensen die in de buurt wonen, werden gevraagd om ramen en deuren te sluiten, en mechanische ventilatie uit te schakelen. Hierover is ook een NL-Alert verzonden aan inwoners van omliggende gemeenten. Inwoners van onder meer Leiden, Katwijk, Alphen aan den Rijn en Lisse hebben dit bericht ontvangen. Er zijn geen slachtoffers gemeld.