Alphen aan den Rijn krijgt zero-emissiezone

Nieuws
De gemeente Alphen wil 'een gezonde, leefbare en veilige gemeente zijn'.
De gemeente Alphen wil 'een gezonde, leefbare en veilige gemeente zijn'. (Foto: Marieke Markus)

ALPHEN - “We willen een gezonde, leefbare en veilige gemeente zijn. Daarom starten we met de voorbereiding voor de zero-emissiezone per 1 juli 2026”, stelt de gemeente Alphen aan den Rijn. De zero-emissiezone bestaat uit het centrum van Alphen aan den Rijn en een groot deel van de omliggende wijken van de stad. 

Het geldt voor bestelbussen en vrachtauto’s die door het gebied rijden, maar niet voor personenauto’s. Het is dan ook geen milieuzone. Op dit moment komen geen zero-emissiezones in andere kernen dan Alphen aan den Rijn. “De zero-emissiezone zorgt voor minder CO2-uistoot. Dat is goed voor het klimaat en een betere luchtkwaliteit. Beter voor de gezondheid van onze inwoners.” vertelt de gemeente. “Het zorgt ook voor minder geluidsoverlast, een betere leefkwaliteit en een aantrekkelijke stad. Verder moedigt de zero-emissiezone aan tot innovatie en biedt ruimte voor economische groei.”

Om ondernemers te helpen kunnen ze een gratis adviesgesprek aanvragen met een expert. Deze expert, een logistiek makelaar, helpt ondernemers met vragen, kent de mogelijkheden en subsidies en kan een kostenvergelijking maken bij de overstap naar een elektrische bestelbus of vrachtwagen. We starten met de voorbereiding voor de zero-emissiezone per 1 juli 2026. Verschillende steden om de gemeente Alphen aan den Rijn heen voeren de zone al in vanaf 1 januari 2025. Meer informatie via: www.alphenaandenrijn.nl/zes. Daar vindt u meer informatie en kunt u een kentekencheck doen. Voor vragen: logistiek0172@alphenaandenrijn.nl.