‘De scholen zijn weer begonnen’ in Historisch museum Ter Aar

Nieuws
Zo werd er vroeger les gegeven.
Zo werd er vroeger les gegeven. (Foto: Cultuur Historisch Museum Ter Aar)

Ter Aar - Steeds weer heeft het Cultuur Historisch museum te Ter Aar weer iets nieuws. Naast de vaste collectie die steeds wordt verbeterd, heeft het museum e altijd in de drie maanden een nieuwe wisseltentoonstelling. Deze maanden staat deze tentoonstelling in het teken van: ‘De scholen zijn weer begonnen‘.


Tot en met zondag 26 november kan de bezoeker met eigen ogen zien hoe ‘eenvoudig’ maar zeer overzichtelijk les werd gegeven aan de leerlingen. Geschreven werd er op een leistenen bordje. Na gebruik werd alles met een doek en water weer uitgeveegd. Wat milieu vriendelijk, toen al! En het lijkt wel een Ipad/tablet of laptop..... Kijk eens in al die atlassen, de grenzen van de vele landen zagen er heel anders uit. Zo ook de landsnamen. Maar dan wel gelezen vanuit een katholieke- of protestante atlas. Ben je nieuwsgierig geworden naar het er vroeger aan toe ging op school? Kom eens langs bij het Cultuur Historisch museum Ter Aar, met de hele klas of gewoon met opa of oma. 

Het museum is geopend op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Het bezoekadres van het museum is: Westkanaalweg 118. Groepen kunnen ook ontvangen worden buiten de openingsuren. De kosten voor rondleidingen, van minimaal tien personen, bedragen voor groepen 15,- euro en per persoon 2,- euro. Voor scholen geldt een speciaal tarief.