Groene Hart Tocht met nieuwe route

Nieuws
De Groene Hart Tocht vindt plaats op zaterdag 23 en zondag 24 september.
De Groene Hart Tocht vindt plaats op zaterdag 23 en zondag 24 september. (Foto: FTC Avanti)

ALPHEN - De Groene Hart Tocht vindt plaats op zaterdag 23 en zondag 24 september, met een nieuwe route die de fietsers langs ‘verrassende wegen door het Groene Hart’ voert. De start is bij het clubhuis van Avanti in Alphen aan den Rijn.

“Er wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van rustige asfaltwegen en vrijliggende fietspaden. De startlocatie is het clubhuis van Avanti aan de Amerikalaan 163 in Kerk en Zanen in Alphen aan den Rijn. De deelnemers kunnen tussen 08.30 en 10.00 uur starten voor de routes van 60, 90 en 120 km”, aldus de organisatie van de toertocht. 

“Er word gebruikgemaakt van scan en go en de gps-routes staan op de website van FTC Avanti. De route voert u ook dit jaar langs de mooiste plekjes die het Groene Hart te bieden heeft. Het eerste gedeelte van de route volgt de Oude Rijn tot aan Harmelen. Hij volgt hier de ‘Limes’; de noordelijke grens van het oude Romeinse Rijk.”

Polders

“Vanaf Harmelen gaat het door polder Mastwijk en Achthoven naar de eerste pauzeplaats Marnemoende aan de Hollandse IJssel. Na de koffie loopt de route door de polders Benschop en Willeskop naar de Vlist en vervolgens langs de Vlist naar Haastrecht. Daar steken we weer de Hollandse IJssel over en volgen die tot aan Oudewater.”

‘Route voert langs mooiste plekjes van het Groene Hart’

“Langs de Lange Linschoten loopt de route verder richting Kromwijk bij Woerden. Vandaar gaat het door de polders Diemerbroek en Ruigewijde naar de tweede pauzeplaats in Driebruggen. Het laatste gedeelte van de tocht gaat via de Reeuwijkse Plassen en het sierteeltgebied rond Boskoop terug naar het vertrekpunt.”

“Met het rijden van deze tocht krijg je een goed beeld van het veenweidegebied rond de grens tussen de provincies Zuid-Holland en Utrecht.”

Fietshelm

“De toertocht gaat over de openbare weg, houd je aan de verkeersregels. Het dragen van een fietshelm is voor leden verplicht voor de overige deelnemers wordt dit sterk aanbevolen.”

Meer informatie en de routes via de website: www.ftcavanti.nl/actueel/groene-hart-tocht-zaterdag.