Fotografie, samoerais en een intrigeerdende documentaire

Nieuws
Ghost Dog: The Way of the Samurai.
Ghost Dog: The Way of the Samurai. (Foto: Parkvilla)

Alphen - Parkvilla heeft weer een leerzaam, interessant en vooral leuk programma voor de boeg.

Voor de fotografieliefhebbers is er een cursus fotografie. Ook de filmliefhebbers hebben weer geluk. Er is veel variatie in genre met een samoeraifilm en en een documentaire over het leven van de befaamde Tanja Nijmijer. Kijk voor meer info en tickets op: www.parkvilla.nl.

Cursus

Fotografie verder ontwikkelen: Onder begeleiding van fotograaf en docent Jan van Rijn gaan cursisten zich verdiepen in het medium fotografie en leren zij naast de technieken ook veel over de inhoud van het fotografisch beeld. Wat kun je allemaal uitdrukken? Naast die reflectieve kant is er natuurlijk ook de praktische kant. De onderwerpen, die aan bod komen variëren van (zelf)portret, landschap, stilleven tot aan het maken van een beeldverhaal.

Film

Ghost Dog: The Way of the Samurai: Terug in de bios: Jim Jarmusch’ kijk op de samoeraifilm, te zien in een gerestaureerde versie. Jim Jarmusch verkent de grenzen van de samoeraifilm, die gesitueerd is in het New York van eind jaren negentig. Hoofdpersoon is de mysterieuze lonely hitman Ghost Dog, een veelgeprezen rol van Forest Whitaker, die zich met een bijna magische lichtheid voortbeweegt. De oldschool hiphopsound van RZA gaat wonderwel samen met Jarmusch’ onderkoelde stijl.

Tanja - Dagboek van een guerrillera: De Nederlandse studente Tanja Nijmeijer wordt tijdens haar stage, eind jaren 90 in Colombia, geconfronteerd met de politieke onrust in het land. Ze is geschokt door het onrecht dat ze aantreft en sluit zich aan bij de FARC, op dat moment het grootste guerrillaleger ter wereld. Ze weet zich snel op te werken en wordt uiteindelijk ingezet bij de vredesonderhandelingen. Een hereniging met haar familie wordt Tanja tot op de dag van vandaag nog altijd ontnomen, zelfs nu de rust in Colombia is teruggekeerd, omdat ze nog altijd op de internationale opsporingslijst van Interpol staat. Een fascinerend verhaal van een jonge vrouw die voor haar idealen geen gevaar uit de weg ging.

Tanja - Dagboek van een guerrillera