Open dagen bedieningscentrale Steekterpoort

Nieuws
De brugbedieningscentrale Steekterpoort in Alphen is op zaterdag 7 oktober en zondag 8 oktober open voor publiek.
De brugbedieningscentrale Steekterpoort in Alphen is op zaterdag 7 oktober en zondag 8 oktober open voor publiek. (Foto: provincie Zuid-Holland/R. Zwinkels)

ALPHEN - De brugbedieningscentrale Steekterpoort in Alphen is op zaterdag 7 oktober en zondag 8 oktober open voor publiek. “Wil je zien hoe we bruggen op afstand bedienen? Dan ben je van harte welkom op een van onze rondleidingen.”

De provincie Zuid-Holland bedient beweegbare bruggen en sluizen op afstand vanuit verschillende centrales. “Tijdens je bezoek laten we je zien hoe we vanuit brugbedieningscentrale Steekterpoort de bediening van de bruggen op elkaar afstemmen”, aldus de provincie Zuid-Holland. “Je ziet ook waar een brugbedienaar allemaal op moet letten om de brug veilig te openen en weer te sluiten.”

Rondleidingen

“De brugbediening gaat dag en nacht door. Je komt in de werkomgeving waar brugbedienaren hun werk met veel aandacht doen. Daarom zijn er alleen georganiseerde rondleidingen mogelijk. Tijdens deze open dagen houden wij tien rondleidingen per dag. De eerste start om 10.00 uur, de laatste om 15.30 uur. Elke rondleiding duurt?30 minuten.”

Het adres van bediencentrale is Steekterweg 99 in Alphen aan den Rijn.

Per rondleiding is er ruimte voor maximaal 10 personen. “Daarom is het aanmelden belangrijk. Je kunt je aanmelden via deze link: https://opendagsteekterpoort.pzh-events.nl/page/1374662.”