Circulair ondernemen in Alphen

Nieuws
Hoe pas jij circulair ondernemen toe in je bedrijf?
Hoe pas jij circulair ondernemen toe in je bedrijf? (Foto: Gemeente Alphen)

Alphen - Op woensdag 27 september organiseert de gemeente Alphen samen met Blik vooruit een kennisbijeenkomst voor ondernemers over circulair ondernemen.

Woensdag 27 september van 10.00 uur tot en met 12.30 uur is een bijeenkomst over circulair ondernemen. De bijeenkomst is in Het Ketelhuys in Alphen aan den Rijn. De gemeente vertelt wat het ondernemersloket Circulair economie (Blik vooruit) voor jouw en houw berdrijf kan betekenen. Je kunt een afvalanalyse laten uitvoeren door PreZero. Verder deelt ondernemer Guido Braam zijn ervaringen. De bijeenkomst sluit af met een lunch.

De Groene Pluim

Tijdens de bijeenkomst is ook de uitreiking van de Groene Pluim. Een onderscheiding voor duurzaam ondernemen. Deze waardering wordt door wethouder Gert van den Ham gegeven. Ook vertelt de Alphense ondernemer Frank Keijzer van Kewodak, ontvanger van de Groene Pluim 2022, meer over het belang van duurzaam ondernemen.

Aanmelden

De inschrijving voor de bijeenkomst is geopend. Deelname is gratis na aanmelding. Direct aanmelden kan via het aanmeldingsformulier. Na aanmelding ontvang je het volledige programma. De bijeenkomst is een samenwerking van Blik vooruit en Gemeente Alphen aan den Rijn met medewerking van EDBA, VOA en PreZero.

Op de planning

De bijeenkomst start ‘s ochtends om 9.30 uur met een kop koffie. Om 10.00 uur start het programma:

Laat je inspireren en motiveren door circulair ondernemer Guido Braam (mede-eigenaar Powered by Meaning) hoe je als ondernemer een positieve impact creëert.

Het lokale kennisnetwerk en circulair ondernemersloket Blik vooruit is van start gegaan. Nico van Hoogdalem licht toe hoe dit loket je op weg kan helpen.

Frank Keijzer van Kewodak ontving vorig jaar als eerste ondernemer in Alphen ‘De Groene Pluim’. Zijn motto: ‘Je moet mee in de transitie. Dat is een kans, geen bedreiging.’  Frank vertelt wat duurzaam ondernemen hem heeft opgeleverd.

Doe de afvalanalyse! Neem een zak restafval mee en laat de inhoud analyseren door Prezero. Laat geen geld liggen en ontdek welke waardevolle grondstoffen jouw restafval bevat. Dit kan al vanaf 09.30 uur.

Stichting De Groene Pluim reikt voor de tweede maal de onderscheiding uit aan een duurzame ondernemer uit onze gemeente die goed op weg is!