Collecteren voor kinderen in Oekraine

Nieuws
Van 20 tot 25 november wordt er gecollecteerd in Benthuizen.
Van 20 tot 25 november wordt er gecollecteerd in Benthuizen. (Foto: Unsplash)

Benthuizen - Binnenkort kan je een huis-aan-huiscollecte in Benthuizen verwachten. Met de opbrengst worden kinderen in Oekraïne geholpen de oorlog door te komen. Om deze collecte tot een succes te maken, zijn veel collectanten nodig.  De collecte is van 20 tot 25 november.

Het doel van de collecte is kinderen in Oekraïne te helpen. Zij leven nu al anderhalf jaar jaar in een situatie van oorlog en geweld. Kerk in Actie helpt hen deze tijd zo goed mogelijk door te komen. Met opvangplekken waar ze kunnen opwarmen en spelen. Met voedsel. Met gebouwen zodat ze naar school kunnen blijven gaan. En met psychosociale hulp om trauma’s te voorkomen of te beperken.

Je kan meehelpen

Collectecoördinator Ben Boon organiseert de collecte in Benthuizen. Wil jij kinderen in Oekraïne ook helpen? Meld je dan aan als collectant bij kerkinactiecollectebenthuizen@gmail.com. Je kunt je ook opgeven bij het landelijke collecteteam van Kerk in Actie: 030 - 880 1701, collecte@kerkinactie.nl of via kerkinactie.nl/huisaanhuiscollecte.

Kerk in Actie

Kerk in Actie is een diaconale organisatie die zich wereldwijd inzet tegen armoede en onrecht. De projecten van Kerk in Actie richten zich op mensen die slachtoffer zijn van rampen en conflicten, mensen die niet in vrijheid kunnen geloven en mensen die leven in armoede.