Internationale Dogshow Hazerswoude

Nieuws
Welke hond wint de eerste prijs?
Welke hond wint de eerste prijs? (Foto: Archief)

HAZERSWOUDE - De Internationale Dogshow vindt plaats op zaterdag 21 en zondag 22 oktober in het Plantariumgebouw aan de Denemarkenlaan 9 in Hazerswoude-Dorp. 

Per dag zijn er ongeveer 1.100 honden ingeschreven van in totaal ruim 230 verschillende rassen. Zij strijden naast een kampioenschapsprijs (CAC) om de beste van hun rasgroep te worden, waaruit op zondagmiddag tijden de grote finale in de Erering de Beste hond van de Show (BIS) gekozen wordt. Heb je interesse in een bepaald ras, neem dan tijdens de tentoonstelling contact op met een van de exposanten en/of fokkers. Zij kunnen veel informatie gegeven over het ras van jouw voorkeur.

De hal is vanaf 08.30 uur geopend voor bezoekers. De keuringen van de honden in de diverse ringen beginnen om 9.30 uur. Vanaf 15.00 uur beginnen de erekeuringen. De honden worden op verschillende tijden gekeurd, kijk hiervoor vanaf vijf dagen voor de tentoonstelling op de website. Ook zijn er weer meerdere standhouders met diverse hondenartikelen. De entreeprijzen: voor volwassenen 6 euro, voor kinderen tot twaalf jaar en voor 65+ 3 euro. Parkeren is gratis. Meer informatie over de show: www.dogsshowbleiswijk.nl.

Ook dit jaar keurt een ervaren Internationaal en Nationaal keurmeestercorps de ingeschreven honden. De keurmeesters komen dit jaar uit Noorwegen, Zweden, Duitsland, Estland, Finland, Tsjechië en Nederland.