Techniek tastbaar maakt Techniek toegankelijk voor tieners

Nieuws
Techniek is reuze interessant.
Techniek is reuze interessant. (Foto: Archief)

Alphen - Sterk Techniek Onderwijs Rijnstreek organiseert samen met het Groene Hart Leerpark voor de tweede keer Techniek Tastbaar. Dit doe- en beleef-event in de techniek laat leerlingen, ouders en docenten zien wat er in de regio aan prachtige techniek is te vinden. 

Het aantal vacatures in de techniek blijft onverminderd groeien. Maar hoe vinden de technische bedrijven hun medewerkers van de toekomst? Leerlingen komen van jongs af aan veel te weinig in aanraking met techniek en daarmee verliezen ze te vaak de kans om geïnteresseerd te raken in een techniekopleiding.

Van de autogarage om de hoek tot een boorplatform in de Waddenzee, een biologisch zuivelbedrijf, een beademingsapparaat in het ziekenhuis of de machinekamer op een schip, techniek is overal en overal zijn technici nodig. Wie kiest voor een loopbaan in de techniek heeft grote kans om een baan op eigen niveau en binnen het eigen vakgebied te vinden en kan rekenen op een mooi startsalaris en ontwikkelmogelijkheden. Maar hoe kun je nu jongeren interesseren voor techniek?

Omdat alle bedrijven een activiteit voor de leerlingen in de leeftijd van tien tot zestien jaar hebben bedacht kunnen zij ervaren en ontdekken wat er allemaal mogelijk is en of techniek wellicht ook bij hen past. Daarom worden deze leerlingen van harte uitgenodigd op 29 september van 10.00 uur tot 18.00 uur bij Techniek Tastbaar bij het Groene Hart Leerpark. Uiteraard zijn ouders/verzorgers ook van harte welkom. Vanzelfsprekend is de toegang helemaal gratis.

De circa 30 regionale bedrijven laten zien waar ze actief in zijn en hoe dat met de belevingswereld van de leerlingen te maken heeft. Zo komt techniek letterlijk steeds dichterbij! En dat is nu precies de bedoeling van Techniek Tastbaar. De bedrijven komen letterlijk naar de leerlingen toe!

Om een idee te krijgen van dit evenement kun je de website van Techniek Tastbaar (www.techniektastbaar.nl) bezoeken of filmpjes op YouTube. Ook kun je informatie vinden op Facebook en Instagram.

Nieuwsgierig geworden? Kom langs en beleef het zelf, vrijdag 29 september 2023 van 10.00 uur tot 18.00 uur in het Groene Hart Leerpark, Prinses Beatrixlaan 4, 2404 XC Alphen aan den Rijn. De ingang is via de Bosparkweg.

Afbeelding