Loopevenement: 36e editie 7-Loop

Nieuws
De 36e editie van de 7-Loop vindt plaats op zondag 1 oktober.
De 36e editie van de 7-Loop vindt plaats op zondag 1 oktober. (Foto: PR)

NIEUWKOOP - De 36e editie van de 7-Loop vindt plaats op zondag 1 oktober. “Het parcours van deze editie loopt als vanouds door mooie, landelijke gebieden met onder andere het natuurgebied ‘De Groene Jonker’ en langs de mooie rivier ‘De Kromme Mijdrecht’.”

“De routes van de 10km en EM zijn wat aangepast ten opzichte van eerdere jaren en gaan de lopers niet meer richting rotonde ’t Haasje maar het Vijfbruggenpad op. Het startschot van deze afstanden wordt gegeven door burgermeester Van Duijn.”

Er zijn diverse afstanden voor kinderen. “Met 400 m, 800 m en een 2,2 km kunnen zij lopen rond het voetbalveld en het finishterrein in het mooie Zevenhoven. Voor de kinderen geldt een gratis deelname en ze ontvangen een mooie glimmende medaille bij de finish. Ook een springkussen en wat lekkers mogen niet ontbreken.”

De 7-Loop is onderdeel van het Gemeente Nieuwkoop Circuit, na de Halve van Nieuwkoop sluit het circuit het eindklassement in Zevenhoven. “De prijswinnaar dient aanwezig te zijn bij de prijsuitreiking. De prijsuitreiking van het circuit zal gedaan worden door wethouder Sport & bewegen, Tom De Kleer.”

Start en finish vinden plaats bij SV Zevenhoven aan de Stationsweg 23 in Zevenhoven. Er is gratis parkeergelegenheid. Inschrijving kan met korting via de website en de kosten zijn per looponderdeel 7 euro. Op de dag inschrijven kan ook en dan betalen de deelnemers 8 euro. Kinderen hebben gratis deelname. Voor de vijf snelste lopers (dames en heren) zijn er prijzen te winnen. En er is een prijs voor de beste Zevenhovenaar en Zevenhovense. Voor het Gemeente Nieuwkoop Circuit zijn aparte prijzen te winnen. Informatie: www.7-loop.nl.