Verenigingen op pad voor Grote Clubactie

Nieuws
De Grote Clubactie is afgelopen zaterdag van start gegaan.
De Grote Clubactie is afgelopen zaterdag van start gegaan. (Foto: PR)

ALPHEN - De Grote Clubactie is afgelopen zaterdag van start gegaan. “Voor het vierde jaar op rij doen er steeds meer clubs mee. Waarom? Om extra inkomsten op te halen voor de club. En wat blijkt: ook om gewoon weer samen de schouders eronder te zetten.”

Directeur Frank Molkenboer is trots dat er zoveel leden op pad gaan en hun vereniging een warm hart toedragen. “Bij jouw club sluit je vriendschappen voor het leven, ontdek je je talenten en beleef je samen met anderen onvergetelijke momenten. Voor veel Nederlanders is het verenigingsleven onmisbaar.”

Molkenboer: “Wat we meer en meer terugkrijgen is dat de actie voor veel verenigingen niet alleen een welkome inkomstenbron is. Het is ook een activiteit waarbij clubleden ervaren wat ze samen kunnen bereiken. Het échte clubgevoel”.

“Van voetbal tot scouting, van gymnastiek tot atletiek en van fanfare tot badmintonvereniging. Voor 3 euro per lot steunen mensen een club bij hen in de buurt. Maar liefst 80 procent hiervan is direct voor de clubkas. Met de opbrengsten worden mooie clubdoelen gerealiseerd, zoals het organiseren van een jeugdkamp, het aanschaffen van nieuwe trainingsmaterialen of het vieren van een jubileum.”

“Denk je aan de Grote Clubactie, dan denk je aan de charme van trotse jeugdleden die in hun clubtenue langs de deuren gaan. En ja, die verkopertjes bellen straks weer aan. Ook aan de digitale deur, want met één klik op de tablet of smartphone bereiken ze tegenwoordig ook ooms en tantes door het hele land.”

‘Bij jouw club sluit je vriendschappen voor het leven’

“De Grote Clubactie kent het hoogste uitkeringspercentage van alle loterijen in Nederland”, stelt de organisatie. “Daarnaast steun je met het kopen van loten niet alleen de vereniging, maar maak je zelf ook nog kans op mooie prijzen. De hoofdprijs is een geldbedrag van 100.000 euro. De trekking vindt plaats op 28 november.” In de hele gemeente Alphen aan den Rijn doen dit jaar 42 verenigingen mee, waaronder Drumfanfare TTH Hazerswoude-Dorp, Muziekvereniging DSS Aarlanderveen, Rijnlands Christelijk Mannenkoor Vox Humana en Voetbalvereniging Floreant uit Boskoop. In de gemeente Nieuwkoop doen dertien clubs mee, waaronder Sport en Voetbalvereniging Nicolaas Boys en Scouting Wapata. Meer informatie: www.clubactie.nl.