‘Geweldig om mensen blij te maken met onze auto’s’

Nieuws
Mike Luijkx, directeur van Auto XL in Alphen.
Mike Luijkx, directeur van Auto XL in Alphen. (Foto: Morvenna Goudkade)

In de rubriek ‘Het lokale gezicht van…’ leren we ondernemers uit de regio van een andere kant kennen. Deze keer: Mike Luijkx (32), directeur van Auto XL in Alphen. Komend weekend houdt het bedrijf een groot openingsfeest voor het publiek. 

Door Morvenna Goudkade

ALPHEN - Auto XL is sinds kort gevestigd in het voormalige Mercedes Benz-pand aan de Schans in Alphen, vlakbij de hefbrug. “Sinds eind augustus zijn we open, na een flinke verbouwing”, vertelt de jonge ondernemer. “We bestaan al bijna 35 jaar. De eigenaar is gestart in 1989, in Voorschoten. Daarna waren we gevestigd op verschillende locaties in Leiden. En nu in dit prachtige pand.”

De open dagen, zaterdag 30 september van 09.00-17.00 uur en zondag 1 oktober van 12.00-17.00 uur, zijn bedoeld als kennismaking met het publiek in de regio. “Iedereen is welkom. Het is ook leuk voor gezinnen. We hebben een barista, verse poffertjes, springkussens en de kids kunnen op de foto met een supercar.” Hij weet wat kinderen leuk vinden, want Luijkx, inwoner van Boskoop, heeft zelf een jong gezin. 

Van jongs af aan werkt hij in de autobranche. “Ik vind auto’s leuk, maar ik geniet ook erg van het ondernemerschap, van de handel en van omgaan met mensen. We hebben hier een jong en gedreven team van zo’n 25 collega’s. Iedereen heeft zijn specialisme, met elkaar bieden we ultieme service en beleving aan de klanten. Fantastisch om aan dit team leiding te mogen geven.”

Auto XL doet in occasions, inkoop en verkoop van gebruikte auto’s in alle prijsklassen, maar pakt het anders aan dan anderen, zegt Luijkx. “Wij hebben een grote voorraad van 250 auto’s en zijn 7 dagen per week geopend, daarin zijn we echt onderscheidend. Onze basis is een goede ambiance, gastvrijheid en service. We ontvangen klanten in een mooie zithoek, met een fijne bank en een koffiebar. We willen dat mensen zich welkom voelen. Onze klanten komen uit alle lagen van de bevolking, want iedereen heeft mobiliteit nodig. Geweldig om mensen blij te maken met onze auto’s.” Het bedrijf wil klanten ook ontzorgen, tegen een redelijke prijs, en daarom zijn alle services in huis: inkoop, verkoop, eigen werkplaats, onderhoud, schadeherstel, leasing. “We hebben een fullservicepakket.”

Mike studeerde fiscaal recht en human recources. “Dat laatste gaat over ontwikkeling van mensen, verdieping van kennis, kansen bieden. In ons bedrijf krijgen mensen gelegenheid om zich vakinhoudelijk te ontwikkelen en verder te komen. Ik vind het mooi om mensen te zien groeien.”

Eigenlijk vindt hij alles leuk aan het bedrijf: “Dit is mijn grote passie. Het bedrijf voelt als een familie. Nu dus gevestigd in Alphen. We gaan ervoor, met elkaar.”

Bij de nieuwe vestiging.