Kinderboekenweek met thema ‘Bij mij thuis’

Nieuws
Kinderboekenweek bij Bibliotheek Rijn en Venen.
Kinderboekenweek bij Bibliotheek Rijn en Venen. (Foto: aangeleverd)

Alphen - In de maand oktober is er weer van alles te beleven bij Bibliotheek Rijn en Venen. Vanaf 4 oktober start de Kinderboekenweek. Het thema is dit jaar ‘Bij mij thuis’.

Voor speurders en kleine detectives is er tijdens de Kinderboekenweek in de vestigingen een stickerspeurtocht. Ze ontdekken nieuwe plekken in de Bibliotheek terwijl ze boekcitaten zoeken op vloeren, ramen, deuren en kasten. Tijdens de Kinderboekenweek zijn er in de vestigingen van de Bibliotheek allerlei activiteiten voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Open Dag bij de Bibliotheek Alphen-Centrum

De Bibliotheek in Alphen-Centrum staat op zijn kop op zaterdag 7 oktober. Er is een kindervoorstelling ‘Het huisstofmijt in mijn toverkamer’. In de Kinderboekenkeuken kunnen jongen smaakontdekkers binnenstappen in de betoverende wereld waar woorden niet alleen tot leven komen in verhalen, maar ook op je bord. De Bibliotheek heeft een wetenschapper op bezoek die een potlood buigt met een glas water en laat zien hoe je bliksem maakt met een lepel. In de Maakplaats bouwen kinderen een mini-kas om thuis plantjes te kweken en jager-verzamelaar Lucia komt op bezoek om te vertellen over leven in de steentijd.

De Kinderboekenweek

Het kinderboekenweekgeschenk van 2023 is Ravi en de laatste magie van Sanne Rooseboom. Rooseboom is bekend van de populaire serie Het Ministerie van Oplossingen en het betoverende jeugdboek Mot en de metaalvissers. De Kinderboekenweek 2023 heeft als thema ‘Bij mij thuis’ en vindt plaats van 4 tot en met 15 oktober. Op www.bibliotheekrijnenvenen.nl is de volledige agenda met activiteiten te zien.

Afbeelding