De 6 leukste Sinterklaasfilms voor het hele gezin!

Nieuws
Beeld uit 'Het Paard van Sinterklaas'.
Beeld uit 'Het Paard van Sinterklaas'. (Foto: ANP)

REGIO - Het heerlijk avondje is bijna daar, en wat is er nu gezelliger dan samen met het gezin genieten van leuke Sinterklaasfilms? Hier zijn zes tips voor films die de magie van het feest perfect vangen!

De leukste Sinterklaasfilms voor het hele gezin

Sinterklaasfilms brengen jaarlijks vreugde en gezelligheid. Deze hartverwarmende traditie heeft een schat aan betoverende sinterklaasfilms voortgebracht die jong en oud verenigen in feestelijke verwachting. Sinterklaasfilms vangen de magie van de decembermaand, met kleurrijke decors, vrolijke liedjes en ondeugende capriolen van Piet. Dit zijn de 6 leukste sinterklaasfilms:

  1. Bennie Stout | 2011
  2. Sinterklaas en de verdwenen pakjesboot | 2009
  3. De club van Sinterklaas - De Pietenschool | 2013
  4. Sinterklaas en het raadsel van 5 december | 2011
  5. Het grote Sinterklaasverhaal | 2000
  6. Het paard van Sinterklaas | 2005

Welke film kijken tijdens Sinterklaas?

1. ‘Bennie Stout’ (2011)

Deze avontuurlijke familie Sinterklaasfilm, opgenomen in het sfeervolle Zuiderzeemuseum, neemt je mee terug naar de jaren ‘30. Bennie, een ondeugend straatjochie, bedenkt een plan om op de lijst van ‘stoute kinderen’ te komen en zo zijn vader op pakjesavond bij de familie te krijgen. Een hartverwarmend verhaal met een vleugje nostalgie.

2. ‘Sinterklaas en de verdwenen pakjesboot’ (2009)

In dit vervolg op ‘Sinterklaas en het geheim van het grote boek’ draait alles om de mysterieuze verdwijning van de pakjesboot. Met een nep-Sint en verstekelingen aan boord belooft het een hilarisch avontuur te worden. Een film vol spanning en humor, buiten de gebruikelijke setting.

3. ‘De club van Sinterklaas - De Pietenschool’ (2013)

Kinderen dansen mee met de vrolijke club van Sinterklaas in deze bioscoopfilm. De goedheiligman organiseert een wedstrijd: wie vindt de Gouden Pepernoot en mag naar de Pietenschool in Spanje? Een film vol spanning en avontuur voor de jonge kijkers.

4. ‘Sinterklaas en het raadsel van 5 december’ (2011)

De pieten hebben weer problemen, van verdwenen schoorstenen tot beveiligde huizen. De politie zit hen op de hielen, en Sinterklaas wordt ontvoerd. Kunnen ze op tijd een oplossing vinden voor pakjesavond? Een spannende film met lovende recensies.

5. ‘Het grote Sinterklaasverhaal’ (2000)

Een uniek verhaal waarin een gemene zakenvrouw een robot-Sint laat maken om wraak te nemen op Sinterklaas. Een film die afwijkt van de gebruikelijke verhaallijnen en zorgt voor een verrassende kijkervaring.

6. ‘Het paard van Sinterklaas’ (2005)

Deze film volgt de avonturen van de Chinese Winky Wong, die probeert haar plek te vinden in Nederland. Met een hartverwarmend verhaal over vriendschap en begrip voor elkaars tradities, is deze film perfect voor het hele gezin.

Dus, pak wat lekkers, verzamel het gezin, en geniet van deze leuke Sinterklaasfilms!

Sinterklaasfilms Netflix

Helaas zijn er op Netflix geen specifieke Sinterklaasfilms beschikbaar. De streamingdienst varieert in haar aanbod en focust mogelijk op andere genres. Voor een feestelijke filmbinge zijn Pathé Thuis of Videoland uitstekende alternatieven, waar een gevarieerde selectie van Sinterklaasfilms klaarstaat om het feestelijke seizoen te omarmen.

Sinterklaasfilms Pathé (Thuis)

Bij Pathé Thuis vind je een feestelijke collectie Sinterklaasfilms, waaronder “De Grote Sinterklaasfilm”, “Gespuis in de Speelgoedkluis”, “De Club van Sinterklaas en het vergeten Pietje”, “De Club van Sinterklaas en de Race tegen de Klok”, “Trammelant in Spanje”, en “De Club van Sinterklaas en het Grote Pietenfeest”. Geniet van deze betoverende avonturen en vier het Sinterklaasfeest met plezier.

Sinterklaasfilms Videoland

Videoland biedt een feestelijke verzameling Sinterklaasfilms, waaronder “Sinterklaas en de Liedjes Pietjes”, “Sinterklaas en het Gouden Hoefijzer”, “Sinterklaas en de Vlucht door de Lucht”, en “De Grote Sinterklaas Film”. Duik in deze betoverende verhalen vol avontuur en vier het sfeervolle feest met Videoland’s diverse selectie van Sinterklaasplezier.