Shibori, Ballet en improvisatietheater

Nieuws
Andries Tunru & Stefan Hendrikx.
Andries Tunru & Stefan Hendrikx. (Foto: Aangeleverd)

Alphen - Deze week in het drieluik van Parkvilla zijn er weer drie zeer verschillende films te zien, wordt er improvisatietheater opgevoerd en is er een nieuwe workshop te volgen, deze keer in Shibori. Daarnaast is er een prachtige voorstellig van The Royal Ballet.

Cultureel Centrum Parkvilla is gevestigd aan de Cornelis Geellaan 2, 2406 JG, Alphen aan den Rijn. Kijk voor meer informatie en tickets op: www.parkvilla.nl.

Theater

Andries Tunru & Stefan Hendrikx | Beperkt Houdbaar:Twee acteurs, één muzikant, geen script. Improvisatietheater zo knap dat je het moet zien om het te geloven. Elke avond beginnen cabaretiers Tunru (finalist De Slimste Mens en winnaar van o.a. de Persoonlijkheidsprijs van Cameretten) en Stefan Hendrikx (winnaar van het Leids Cabaret Festival, bekend Alpacas en Hufterproef) weer met absoluut niks. Een blanco canvas waarop zij, geïnspireerd door input uit het publiek, een universum ontvouwen. Door lovende recensies bouwden zij in korte tijd een ware cultstatus op. Te zien op 18 november.

Workshop 

Shibori: Shibori is een eeuwenoude Japanse kunst waarbij stoffen handmatig worden geverfd. De stof wordt gevouwen, samengebonden of tussen blokken geklemd en in een bad van indigo geverfd. Door het afbinden van de stof ontstaan patronen en kleureffecten op de stof met verrassend resultaat. Datum: 2 december.

Film

Van de koele meren des doods: De kaskraker uit 1982 over het wel en wee van een vrouw uit de gegoede kringen die de slagen van het lot ondergaat. Met Renée Soutendijk – recentelijk gelauwerd voor haar rol in Sweet Dreams – in de hoofdrol.

Suro: In de Spaanse debuutfilm Suro zijn de hoofdrolspelers de enige professionele acteurs. Voor een ‘Ik vertrek’ aflevering zouden Elena en Ivan de jackpot zijn voor producenten. Het stel staat op het punt hun eerste kind te krijgen en zij besluiten de stad te verlaten en naar het platteland te verhuizen.

Zomervacht: Een aangrijpende film, gebaseerd op de roman van Jaap Robben, vertelt het verhaal over twee broers die elkaar leren kennen. Hoewel de beperking en zorg van de verstandelijk gehandicapte broer Lucien centraal staat, is het een film over liefde, hoop en moed.

Royal Opera House

Don Quichot: Op 19 november: de filmregistratie van het wereldberoemde balletstuk Don Quichot, uitgevoerd door The Royal Ballet.

Workshop Shibori
Van de koele meren des doods.