Kledingbank Groene Hart - Actie

Nieuws
Warme winterjassen
Warme winterjassen (Foto: aangeleverd)

ALPHEN - Er zijn helaas nog veel kinderen die zonder warme jas de winter in gaan omdat het geld er simpelweg niet is om er een te kopen. Kledingbank Groene Hart wil de 900 kinderen uit hun klantenbestand niet in de kou laten staan. Daar hebben zij uw hulp bij nodig!

Door de stijgende prijzen van levensonderhoud hebben steeds meer gezinnen moeite om rond te komen. Het aantal gezinnen dat een beroep op de Kledingbank doet is het afgelopen jaar dan ook weer flink gestegen naar zo’n 1.750 klanten, waarvan 900 kinderen. Voor al deze mensen geldt dat er goed gekleed bij lopen juist belangrijk is als het even minder gaat. En dat is zeker zo voor kinderen. Want om kleding wordt helaas ook gepest. 

Uit onderzoek blijkt dat kledingkeuze vooral bij tieners nog steeds de meest voorkomende reden is om medeleerlingen te pesten. ‘Coole’ kinderkleding krijgen zij echter te weinig binnen en die moet worden bijgekocht. Nu het kouder wordt is er vooral behoefte aan warme winterjassen. De Kledingbank is heel blij als u mooie gebruikte jassen komt brengen in hun magazijn in De Jozef in Alphen aan den Rijn (ingang aan de kant van de Prins Bernardlaan).

‘Een warme winterjas voor elk kind’

Maar ze hebben ook geld nodig om jassen bij te kopen. Er zijn er ruim 250 meer nodig dan vorig jaar. Wilt u een actie op school beginnen, dan kunnen zij u helpen en de jassen ophalen. Heeft u een bedrijf dat hun kan helpen in deze actie, dan komen zij graag in contact. Wilt u doneren zodat zij jassen kunnen kopen? Scan dan de QR-code of maak een bijdrage over naar NL17 RABO 0377 9206 73 ten name van Stichting Kledingbank Groene Hart, onder vermelding van ‘Een warme winterjas voor elk kind’. De Kledingbank Groene Hart is een goede doelen stichting met ANBI status. Zie www.kledingbank-groenehart.nl.

Afbeelding