Lezing ‘De klimaatbestendige tuin’

Nieuws
Hoe kun je je tuin klimaatbestendig maken?
Hoe kun je je tuin klimaatbestendig maken? (Foto: Groei&Bloei)

BOSKOOP - Het zal u niet ontgaan zijn dat het klimaat verandert. Daarom verzorgt Stef Groenleer een najaarslezing over hoe je je tuin klimaatbestendig maakt. 

Het wordt warmer en met pieken ontzettend heet. Ook zijn er langere periodes van droogte en periodes met veel te veel neerslag. Het weer wordt merkbaar extremer, ook in je eigen tuin is dat merkbaar. De ene plant bezwijkt door de droogte, de andere verdwijnt door te veel water. Dat zorgt voor verstoring van het evenwicht en samenhang in de tuin.

Door je tuin groener te maken, kun je ervoor zorgen dat je tegen gevolgen van klimaatverandering beter bestand bent. Ook gevelgroen of een groen dak helpt. Een groene tuin werkt verkoelend in periodes van hitte. De juiste bodembedekking helpt om de aarde vochtiger te houden in periodes van droogte. In periodes van wateroverlast zorgt een groene tuin ervoor dat veel regenwater kan weglopen in de grond. Door je tuin op de juiste manier in te richten help je mee om het klimaat in je eigen tuin en de omgeving te verbeteren.

Oplossingen

Er zijn veel dingen die je kan doen om je tuin klimaatbestendig in te richten. Zoals tegels vervangen door halfverharding. Plant bomen om schaduw te geven waardoor de temperatuur merkbaar lager wordt. Vang regenwater op om potten en kuipen van water te voorzien. Verbeter de biodiversiteit waardoor het ecologisch evenwicht in de tuin wordt verbeterd. Met elkaar zoekt men deze avond naar oplossingen om het veranderende klimaat het hoofd te bieden.

Dinsdag 21 november in MFC De Plataan, Snijdelwijklaan 2 in Boskoop. Gratis voor leden. Niet-leden betalen €5.00. U hoeft zich voor deze avond niet aan te melden. Contactpersoon: Stef Groenleer en Marianne Heij.