workshop ‘God in de klimaatcrisis’

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Niek Stam)

ALPHEN - Gezien het succes van de eerdere avond over God in de supermarkt, organiseert de Lichtkring weer een interessante workshop: God in de klimaatcrisis.

De laatste jaren wordt steeds duidelijker welke impact de mens heeft op Gods schepping. Ons afval stroomt door de rivieren en oceanen, de biodiversiteit holt achteruit en de klimaatcrisis wordt steeds meer zichtbaar. We kunnen er niet meer onderuit om anders te gaan leven. Niet alleen voor de dieren en planten of de generaties na ons, maar ook voor de meest kwetsbaren op de wereld die nu al het hards geraakt worden. Wat kan je doen? Welke keuzes maken verschil en heeft het nog wel zin? Hoe voorkom je dat je uitgeblust raakt? En hoe houd je de hoop vast? God in de klimaatcrisis: een interactieve workshop over zinvol handelen.

Alfred Slomp neemt ons mee naar de vraag hoe je hoop houdt in een snel veranderende wereld. Welke duurzame keuzes maken nu echt verschil voor het klimaat? En hoe brengen we met elkaar een duurzame beweging op gang? Alfred Slomp schreef naast ‘SuperWaar’ ook ‘Het Groene Normaal’, een pleidooi om groener uit de coronacrisis te komen. Naast de workshop God in de supermarkt geeft hij workshops over de klimaatcrisis en spreekt/preekt hij erover in kerken.

De workshop is woensdag 29 november om 20.00 uur in de Lichtkring, Amerikalaan 91, Alphen aan den Rijn. Aanmelden kan via: vt@pkn-lichtkring.nl.