Afscheid van het Alphens Mannenkoor

Nieuws
Het Alphens Mannenkoor wordt helaas opgeheven na vijftig jaar bestaan...
Het Alphens Mannenkoor wordt helaas opgeheven na vijftig jaar bestaan... (Foto: Aangeleverd)

Alphen - Door de gestadige terugloop van het aantal leden in de afgelopen jaren (ooit bestond het koor uit 105 zangers) en mede ten gevolge daarvan ook de teruglopende inkomsten, is besloten het Alphens Mannenkoor eind januari 2024 op te heffen.

Op 21 december aanstaande zal het Alphens Mannenkoor voor de laatste keer haar traditionele kerstconcert “Zingend de Kerst tegemoet” nog ten gehore brengen in de Oudshoornsekerk. Aanvang is om 20.00 uur, de zaal opent vanaf 19.30 uur. Toegangskaarten zijn hiervoor verkrijgbaar bij de leden en zijn ook te bestellen via de website: alphensmannenkoor.com. Kosten bedragen 12,50 euro, inclusief één consumptie. Saskia ten Have speelt de Piano, André van ‘t Wout op het Orgel. Algehele leiding door Sanneke Hendrich –van der Ouw.

50-Jarig jubileum

Op 25 januari 2024 zullen de leden nog stilstaan bij het 50-jarig jubileum van het koor en komt er helaas een einde aan een begrip in Alphen en omstreken van een mannenkoor met een rijke traditie en geschiedenis.

Een korte terugblik

Het koor heeft vele malen opgetreden in de Sint Servaas Basiliek in Maastricht, de Doelen in Rotterdam, de Sint Baafskathedraal in Gent. In 2014 werd zelfs een concertreis gemaakt naar Hunedoara in Roemenië.