Film, theater en rockmuziek in Parkvilla

Nieuws
Film over het leven van Maria Callas.
Film over het leven van Maria Callas. (Foto: Aangeleverd)

Alphen - Van progressieve rockbands tot peuterdans, Parkvilla heeft het allebei. Voor komende week is er weer een gevarieerde nieuw programma.

Voor de filmliefhebbers is een nieuwe film van de makers van Intouchables een een eerbetoon aan Maria Callas. Voor de theaterliefhebbers zijn er lessen voor peters en kinderen. Daarnaast komen rockliefhebbes ook aan hun trekken met SMA. Meer info en tickets: www.parkvilla.nl.

Theater

Concerten Serious Music Alphen: SMA biedt progressieve rockbands al jarenlang een podium in Parkvilla. Op 24 november is het tijd voor twee nieuwere bands die nog niet eerder in Alphen te zien waren: Chain Reaktor en Inhalo. De Nederlandse band The Rushians durft het op 1 december aan muziek van de Canadese band Rush te vertolken en heeft inmiddels haar sporen ruimschoots verdiend. Hoog tijd voor een vervolg, met een nieuwe, show met de beste nummers uit het rijke oeuvre van Rush.

Peuterdans en Talentklas: Vanaf 2,5 jaar kunnen peuters, met één begeleider, op dansles op dinsdagmiddag. Samen met de docent genieten zij in de les van bewegen en dansen op muziek, met spel en fantasie. En mochten ze talent hebben dan kunnen zij vele jaren later aansluiten bij de talentklas acht tot twaalf jaar. 

De talentklas is voor enthousiaste leerlingen een passie voor dans, die net wat meer uit hun dansles willen halen en wellicht overwegen om later van dans hun beroep te maken. In deze les ga je dieper in op de danstechnieken en komen er meerdere dansstijlen aan bod.

Film

Une Année difficile: Een hartverwarmende parel, van de makers van Intouchables. Satirisch en hoopvol. Albert en Bruno zitten tot over hun nek in de schulden en proberen met list en bedrog te overleven. Een groep milieuactivisten biedt hen gratis drank en, onbedoeld, nieuwe kansen.

Callas - Paris, 1958: De 100ste verjaardag van Maria Callas wordt gevierd met de vertoning van het gerestaureerde concert uit 1958. Je ziet de superster op het hoogtepunt van haar carrière. Een onvergetelijke diva en het gezicht van de opera in de 20e eeuw, maakte haar debuut in Parijs in 1958. Slechts één avond vormde de weelderige Parijse Opéra het decor voor deze legendarische voorstelling op 19 december 1958. Laat je verleiden door haar betoverende stem.

De talentklas dans voor kinderen van acht tot twaalf jaar.