Kringloopwinkel Alphen organiseert Repair Café

Nieuws
De vrijwilligers van het Repair Café weten wel raad met kapotte apparaten
De vrijwilligers van het Repair Café weten wel raad met kapotte apparaten (Foto: aangeleverd)

Alphen - Wat doet u met spullen die er duidelijk geen zin meer in hebben? Weggooien? Mooi niet! Elke laatste donderdag van de maand organiseert Kringloopwinkel Alphen het Repair Café.

Samen met onze vrijwilligers zorgt u ervoor dat uw spullen misschien weer een jaartje mee kunnen. U kunt met allerhande spullen met een kwaaltje terecht bij het Repair Café van Stichting Kringloop Alphen, denk bijvoorbeeld aan: elektrische apparaten die het niet meer doen, fietsen met een lekke band of klokken die niet meer lopen.

Elke laatste donderdag van de maand, met uitzondering van juli, augustus en december, zitten tussen 10.00 en 12.00 uur op de vestiging Energieweg 13 onze handige vrijwilligers voor u klaar met advies en een lekker kopje koffie. Neem uw te repareren item mee en probeer het samen met hen een langere levensduur te geven. Gereedschap wordt gratis ter beschikking gesteld.

Om alles in goede banen te leiden, wordt er gebruik gemaakt van volgnummers. U kunt zich hiervoor melden bij de kassa. De activiteiten binnen het Repair Café zullen zich beperken tot eenvoudige klusjes, dit vergroot de kans dat iedereen die zich meldt, ook daadwerkelijk aan de beurt komt.

Meer weten over Kringloopwinkel Alphen? Ga naar www.kringloopalphen.nl. Meer informatie over Repair Cafés is te vinden via www.repaircafe.nl.

Stichting Kringloop Alphen is een non-profit organisatie die tweedehands artikelen inzamelt en verkoopt. De stichting streeft drie doelen na: het verminderen van de afvalberg, het verhogen van de kennis over afval en hergebruik en het creëren van werk, zowel onbetaald als betaald. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via telefoonnummer 0172-422490 of e-mailadres repaircafe@kringloopalphen.nl.

Stichting Repair Café biedt, sinds 2011, professionele ondersteuning aan lokale groepen in binnen- en buitenland die zelf hun eigen Repair Café willen beginnen. Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Ook reparatiedeskundigen zijn aanwezig, zoals elektriciens, naaisters, timmerlieden en fietsenmakers. Bel voor meer informatie naar Martine Postma op nummer 020-2232586 of 06-20990392.