Wandeling en stamboomonderzoek

Nieuws
 De Vergulde Wagen.
De Vergulde Wagen. (Foto: Aangeleverd)

Alphen - Wat weet je van Alphen aan den Rijn? Wandel op zaterdag 2 december om 11.00 uur mee door het centrum met de gids van de Historische Vereniging Alphen en leer over de historie vanaf de Romeinse tijd.

Er wordt verteld over de geschiedenis van de bewoners, de bebouwing en de bedrijvigheid door de eeuwen heen en er wordt o.a. een bezoek gebracht aan de voormalige synagoge in de Samuel Aardewerksteeg. Aanmelden niet nodig, maar kan wel via deverguldewagen@hetnet.nl of telefonisch op 0172-475265. vertrek- en eindpunt (met koffie, thee of limonade) is De Vergulde Wagen, Van Boetzelaerstraat 48.

Stamboomonderzoek

Op zaterdag 9 december kunt u in De Vergulde Wagen terecht met vragen over voorouders tijdens een Inloopmiddag stamboomonderzoek. De werkgroep Genealogie zit klaar vanaf 13.00 uur om beginnende genealogen de helpende hand te bieden bij hun zoektocht. Maar ook als u al onderzoek hebt gedaan en daarover vragen hebt, bent u natuurlijk welkom in De Vergulde Wagen. Aanmelden niet nodig, maar kan handig zijn bij specifieke vragen. E-mail deverguldewagen@hetnet.nl

Zie voor alle activiteiten van de Historische Vereniging www.histveralphenadrijn.nl