Amnesty Alphen organiseert Write for Rights in de Aarhof

Nieuws
Schrijf jij mee?
Schrijf jij mee? (Foto: Aangeleverd)

Alphen - ‘Schrijf een brief. Verander een leven.’ Dat is de oproep van Amnesty International voor Write for Rights. Deze schrijfactie, georganiseerd door de Amnesty-werkgroep Alphen aan den Rijn, vindt plaats op 9 december van 11:00 tot 16:00 uur in de galerie van Stichting Alphen Art in de Aarhof.

‘Het schrijven van brieven voor mensen wie onrecht is aangedaan, heeft écht effect’, vertelt Veronica Steinbach van Amnesty. ‘In 2022 kwamen door de wereldwijde schrijfactie van Amnesty International diverse en een betere behandeling of een eerlijke rechtszaak. Genoeg redenen dus om mee te doen aan Write for Rights!’ Burgemeester Spies zal, traditioneel, de eerste brief schrijven. De deelnemers schrijven voor 10 personen die onterecht vastzitten of worden bedreigd vanwege hun werk, hun mening of om wie ze zijn. Zoals Ahmed Mansoor (Emiraten), die 10 jaar lang wordt opgesloten in een isoleercel zonder bed. Alleen omdat hij zich uitliet over de detentie, marteling en oneerlijke processen van critici van de regering. Of Rita Karasartova (Kirgizië), die tot 15 jaar gevangenisstraf kan krijgen wegens vreedzaam protest tegen een overeenkomst rond de controle over een zoetwaterreservoir.

Doe ook mee

Kom op 9 december tussen 11.00 en 16.00 uur naar de galerie van Stichting Alphen Art, Aarhof 41 (hoek Aarkade), schrijf een brief en verander een leven. Er liggen ook schrijfmappen om mee te nemen, zodat je thuis de brieven kunt schrijven. Deze schrijfmappen kun je ook afhalen bij ‘t Brugwachtertje en bij de boekhandels van Haasbeek (Centrum en Herenhof). Meer informatie is te lezen op: www.alphenaandenrijn.amnesty.nl.