Dominic Seldis terug in Castellum

Nieuws
Dominic Seldis.
Dominic Seldis. (Foto: Annemieke van der Togt)

Alphen - Na het uitverkochte succes van ‘The Francis and Dominic Show’ van afgelopen jaar, keert Dominic Seldis in 2024 terug naar Alphen aan den Rijn met zijn gloednieuwe theatervoorstelling ‘Favourites’. Op zondagmiddag 24 maart is de Britse contrabassist weer te zien in Castellum, waar hij zijn twee grootste liefdes, muziek en verhalen vertellen, samenbrengt.

De afgelopen jaren groeide Dominic Seldis uit tot een van de meest geliefde boegbeelden van klassieke muziek in Nederland. Dankzij zijn vaste rol als jurylid in het zeer populaire televisieprogramma Maestro (AVROTROS) wist hij het grote publiek te veroveren met zijn aanstekelijke enthousiasme en Britse humor. Hij speelde als solist met grote internationale orkesten, trad op met verschillende popmusici (o.a. Tina Turner, Tom Jones) en heeft indruk gemaakt als aanvoerder van de contrabassen in Het Koninklijk Concertgebouw.

In ‘Favourites’ leert het publiek Dominic beter kennen door amuserende anekdotes uit zowel zijn persoonlijke als professionele leven. Hij vertelt over zijn komst naar Nederland en hoe zijn leven daardoor in positieve zin veranderd is. Samen met zijn tienkoppige orkest speelt Dominic zijn favoriete muziek. Natuurlijk komt er klassieke muziek voorbij, maar ook diverse andere genres passeren de revue. Denk aan filmmuziek, jazz en folk. De verhalen en de muziek worden gecombineerd met verrassende visuele aspecten, een spectaculaire enscenering en ‘a touch of magic’. De voorstelling is ‘a feast fort he eyes and ears’, voor muziekliefhebbers van jong tot oud.

Tickets

Op zondag 24 maart, (aanvang 14:00 uur, is Dominic Seldis’ Favourites te zien in Alphen a/d Rijn. Kaarten zijn te koop via www.castellum.nl of aan de theaterkassa. De kassa is open van dinsdag tot en met zaterdag van 12:00 tot 14:00 uur. Let op: het programma is Engelstalig.