Kerstsfeer in De Bron met veel muziek, zang en meezingliederen

Nieuws
Popkoor Poppleasure, onder leiding van Maarten van Wijk, is al weken aan het oefenen voor het kerstevent in De Bron.
Popkoor Poppleasure, onder leiding van Maarten van Wijk, is al weken aan het oefenen voor het kerstevent in De Bron. (Foto: Poppleeasure)

ALPHEN – Op zaterdag 16 december is er in het kerkelijk- en gemeenschapscentrum De Bron aan de Troubadourweg een kerstconcert met veel muziek en zang. Van 15.00 tot 17.00 uur kunnen bezoekers in kerstsfeer genieten van verschillende zangers en musici. Iedereen is welkom.

Door Marieke Roggeveen

Namens de voorbereidingsgroep vertellen Erna Teule en Nico Klop dat er vorig jaar ook een kerstevent in De Bron is gehouden: “Vanwege het 50-jarig bestaan van De Bron en het gemeenschapskarakter van het gebouw, wilden wij toen iets doen voor de omwonenden. 

‘Juist in deze tijd hebben mensen behoefte aan verbondenheid’

Als cadeautje voor de wijk, omdat De Bron méér is dan een kerk alleen. In wijk Ridderveld neemt De Bron ook een belangrijke plek in als gemeenschapscentrum. Dit cadeautje, een kerstconcert, was een groot succes, tijdens de inloop keken we elkaar echt aan van: wat gebeurt hier? Vooraf hadden we gehoopt op ongeveer honderd bezoekers, dit werden er bijna tweehonderd. Omdat het blijkbaar in een behoefte voorziet, hebben we besloten om dit jaar opnieuw een kerstconcert te organiseren.”

Verbondenheid

“Wij zijn in de zomer begonnen met de voorbereidingen”, vervolgt Nico, “wij wilden weer een middag met kerstsfeer organiseren voor jong en oud met traditionele en eigentijdse kerstmuziek, om te beluisteren en mee te zingen. Juist in deze tijd, waarin zoveel onrustige dingen in de wereld gebeuren, hebben mensen behoefte aan verbondenheid met elkaar. Wij hopen dit te kunnen bieden met een gevarieerd samengesteld programma.” 

Muzikale blokjes

Het concert bestaat uit meerdere muzikale blokjes die gastheer Frits Teule aan elkaar zal praten. Onder leiding van dirigent Maarten van Wijk brengt popkoor ‘Poppleasure’ meerdere kerstsongs ten gehore. Verder zullen zes jongeren (Julia de Pater, Lucia Kolmer, Freya Angenent, Evi Runhart, Nathan Visser, Zoë van der Neut) van de Nieuwe Muziekschool Alphen solo kerstliederen met begeleiding zingen, en zijn er muzikale bijdragen van organist Sybren Brons en harpiste Annelies Kole. Voor de samenzang worden de teksten van de liederen geprojecteerd op een groot scherm. In de pauze is er koffie/thee en andere drankjes. Leden van een jongerengroep uit Alphen aan den Rijn verkopen iets lekkers bij de koffie en hopen zo geld in te zamelen voor een goed doel. 

Gevarieerd programma

Om alvast een tipje van de sluier op te lichten, noemt Nico enkele titels van de kerstliederen die het popkoor zal zingen: “Celtic Advent Carol, Kon het elke dag maar kerstfeest zijn, en Merry Christmas everyone. Verdeeld over drie blokjes zal het koor zeven kerstliederen zingen.” 

Vrede voor iedereen

“Hartstikke leuk om met een kerstspecial bij te dragen aan deze wijkactiviteit”, vertelt Marijke de Vos namens Poppleasure, ”wij zijn al weken aan het oefenen en het wordt een leuk en gevarieerd programma. Wij zijn verbonden aan de Nieuwe Muziekschool Alphen en zingen elke woensdagavond de longen uit ons lijf, erg leuk en ontspannend.” “Iedereen van de voorbereidingsgroep kijkt uit naar het kerstevent en heeft er echt zin in”, besluiten Erna en Nico, “wij hopen dat de bezoekers in deze donkere tijd, naast een moment van verbondenheid, ook iets van ‘Vrede voor iedereen’ mogen beleven.”

Zaterdag 16 december: Kerstsfeer in De Bron, Troubadourweg 2, Alphen a/d Rijn. Aanvang 15.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur). Iedereen is welkom, de toegang is gratis.