Nominaties VOAWARDS bekend: ‘Heel erg cool’

Nieuws
De vertegenwoordigers van de genomineerde bedrijven tijdens de onthulling. Kluivers Interieur ontbreekt wegens verblijf buitenland.
De vertegenwoordigers van de genomineerde bedrijven tijdens de onthulling. Kluivers Interieur ontbreekt wegens verblijf buitenland. (Foto: VOA)

ALPHEN – De genomineerden zijn bekend! Afgelopen donderdag werd tijdens de VOA-borrel onthuld welke bedrijven kans maken op een ondernemingsprijs, oftewel VOAWARD. Volgens VOA-voorzitter Elles in ’t Veld zijn de nominaties ‘een mooie afspiegeling van ondernemend Alphen’.

Door Morvenna Goudkade

Na maanden is er dan eindelijk de bekendmaking. In het Ketelhuys aan de Rijnhaven in Alphen wordt in spanning afgewacht wie de gelukkigen zijn. VOA-leden hebben er dan al twee stemrondes op zitten, waarbij ze in drie categorieën mogen aangeven wie volgens hen een prijs verdient.

Dat is een wijziging van de eerdere verkiezingen, waarbij er maar liefst vijf categorieën waren. “We hebben het aangepast, zodat de aantallen bedrijven die in een categorie vallen nu beter overeenkomen”, legt In ’t Veld uit. “We hebben nu Horeca & Retail, ZZP en MKB, een prima verdeling.”

‘Mijn klanten roepen allemaal: je gaat vast winnen’

Het publiek in het Ketelhuys vindt het allemaal prima. De onthulling van de bedrijven wordt met veel enthousiasme begroet. En zo wordt bekend dat in categorie Horeca & Retail restaurant De Watergeus uit Noorden genomineerd is, net als restaurant Proto uit Alphen. Modezaak Sebastian uit het Alphense stadshart krijgt ook een nominatie. 

Medewerkster Sandra de Jong van De Watergeus reageert daags na de nominatie: “We vinden het superleuk. We zijn al heel lang lid van de VOA. Onze jonge collega’s zijn ook heel enthousiast. We kijken uit naar de grote finale op 18 januari, dan zitten we met het hele team op de tribune. We doen ontzettend ons best hier in Noorden en zien dit echt als een blijk van waardering.” Er is veel te doen in Alphen zelf, maar heel leuk als mensen ook eens ‘deze kant’ op komen, vindt De Jong. Het restaurant is gevestigd aan de Nieuwkoopse Plassen en in het bezit van een Bib Gourmand. 

Drie nominaties ZZP

In de categorie ZZP zijn er ook drie nominaties: De Bloemenjongen, Fit met Jip Alphen en Kluivers Interieur. Personal trainer Jip Simonis is met haar 22 jaar de jongste genomineerde. “Ik vind het supergaaf”, zegt Simonis over haar nominatie. “Heel erg cool dat ik nu al genomineerd mag zijn. Ik ben twee jaar geleden begonnen, heb heel enthousiast alles aangepakt. Ik vind het heel bijzonder.” Haar enthousiasme is haar handelsmerk, want voor de jonge sportondernemer staat plezier bij trainen voorop. “Het is heel belangrijk dat sporten ook leuk is, dat komt het resultaat vanzelf. In mijn trainingen mag gelachen worden, grapjes gemaakt. Ondertussen wordt er ook flink gewerkt, maar wel lekker afwisselend, niet saai.” Haar klanten zijn bijna nog enthousiaster over haar nominatie dan zijzelf, bekent Simonis. “Ze zijn heel betrokken en roepen allemaal: je gaat vast winnen.” 

Drie nominaties MKB

In de laatste categorie, MKB, ook weer een mix van branches en bedrijven. Verre reizenspecialist 333travel, Bloemen Architecten en Menken Orlando, bekend van de Japanse zoutjes. 

‘Het is een eer, niet verwacht’

Robert Menken is mededirecteur bij het bedrijf dat gevestigd is op het ITC Hazerswoude/Boskoop. “Het is een eer”, zegt Menken. “We hadden het niet verwacht. We hebben onze duurzame verpakkingsfabriek geopend op het ITC en veel bedrijven uit de regio op bezoek gehad. We staan daardoor op het netvlies, denk ik. De nominatie is heel leuk, we zijn benieuwd.”

Voorzitter Elles in ‘t Veld vertelt dat op 18 januari de grote ontknoping volgt in Theater Castellum in Alphen. Tijdens de VOA-nieuwjaarsbijeenkomst worden dan de winnaars bekendgemaakt en de VOAWARDS uitgereikt. “Houd die datum dus alvast vrij”, aldus de VOA-voorvrouw.

Tip de redactie

Regio - Heb je een nieuwstip voor het Nieuwsblad Alphen? Geef je vereniging een lezing of organiseert je een evenement? Of heb je een mooie foto gemaakt van de omgeving? Mail dan je nieuwsbericht of foto met korte omschrijving naar de redactie via: redactie.alphen@rodi.nl. En wellicht vind je binnenkort jouw bericht of foto terug in de krant.