Tulpenroute weer uitgebreid met kunst

Nieuws
De kunstfoto van Erma Rotteveel beeldt de wederopbouw uit na de Tweede Wereldoorlog.
De kunstfoto van Erma Rotteveel beeldt de wederopbouw uit na de Tweede Wereldoorlog. (Foto: aangeleverd)

ROELOFARENDSVEEN - Op het traject van de Tulpenroute is zaterdag 27 januari door wethouder Nick van Egmond een nieuwe levensgrote kunstfoto gedoopt. Met dit visuele verhaal op een van de kassen groeit de vaartocht uit tot een steeds mooiere openluchttentoonstelling.

De kunstfoto is van Erma Rotteveel en op deze nieuwe locatie in de Roelofarendsveense polders is de realisatie gesponsord door Vink Installatie Groep. Met deze afbeelding wil de totaalinstallateur een ode brengen aan de ontstaansgeschiedenis van hun meer dan honderdjarige bedrijf, dat zijn oorsprong heeft in kassenverwarming.

Op de nieuwe themakas langs de Tulpenroute wordt de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog getoond. In een praam – volgeladen met de door hem geprepareerd tuinbouwgereedschap en staal voor de kassenbouw - vaart grondlegger Piet Vink naar een van zijn klanten. Het lijkt het startschot te zijn voor een toekomst met verwarmde kassen in de bloemensector, een sector waar de installateur nog steeds sterk mee verbonden is. De locatie van de kas is bewust gekozen: hij is niet alleen prominent langs de route te vinden, hij is ook te zien is vanuit het kantoorgebouw van Vink Installatie Groep. Wat de drijvende tulpen in het water voorstellen? Dit zijn stille offers van de Veense kwekers aan de Veenmeermin.

De Tulpenroute is een twee uur durende, voor iedereen toegankelijke vaartocht. Op de route vertellen borden verhalen met inspirerende weetjes over de Veense polder. Daarnaast is op verschillende kassen op de route een beeldverhaal te vinden van de poldersage over de mysterieuze Veenmeermin. Samen met de bijbehorende fiets- en wandelroute wil Stichting De Tulpenroute de kennis over en de waardering voor de sierteelt ik gemeente Kaag en Braassem vergroten, vastleggen, delen en levendig houden. Meer informatie en een routebeschrijving is te vinden op www.detulpenroute.nl.