Nieuwe minibieb bij de Zegerplas

Nieuws
v.l.n.r.: Kirsten Renaud (Fonds Alphen en omstreken), Jan de Lange (meester-timmerman), Harold Koelemij (Help Anders) en Joyce Bezemer (Sunset Beach Bar) .
v.l.n.r.: Kirsten Renaud (Fonds Alphen en omstreken), Jan de Lange (meester-timmerman), Harold Koelemij (Help Anders) en Joyce Bezemer (Sunset Beach Bar) . (Foto: PC Photography)

ALPHEN - Stichting Help Anders plaatste recentelijk een minibieb bij de Sunset Beach Bar aan de Zegerplas. Om de minibieb officieel in gebruikt te nemen, werd hij gevuld door Joyce Bezemer (Sunset Beach Bar) en Kirsten Renoud (directeur Fonds Alphen).


BOEKEN DIE PARTICULIEREN SCHENKEN 

De minibieb maakt deel uit van een project om in totaal vier minibiebs in Alphen aan den Rijn te plaatsen. In de kleine rode huisjes staan boeken die particulieren schenken. Harold Koelemij, voorzitter Help Anders: “We merken dat er veel gelezen wordt, want elke drie weken checken wij de bibliotheken en is er altijd wel ruimte voor ’nieuwe’ boeken.” Stichting Help Anders heeft tot doel: het creëren van een sociaal maatschappelijk platform voor het realiseren van projecten en initiatieven welke zich inzetten voor het welzijn van de mens, de samenleving en het milieu.

Alle biebs zijn aangesloten bij www.minibiebs.nl. In Alphen aan den Rijn staan de minibiebs in de Briljantstraat, de Toermalijnstraat (Trefpunt), bij Wet en Wild en nu dus ook bij de Sunset Beach Bar. Een leuke bijkomstigheid is dat er in sommige biebs schatten van www.geochacing.nl verstopt zitten.

Meer informatie:

www.minibiebs.nl.