Finalisten mboRijnland bekend voor vakwedstrijden Skills Heroes

Nieuws
Lars Elsenbroek, kok.
Lars Elsenbroek, kok. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Dertien studenten van mboRijnland hebben de finales bereikt van de vakwedstrijden Skills Heroes. Zij vertegenwoordigen mboRijnland tijdens het grote evenement Skills The Finals, dat 21 en 22 maart wordt gehouden in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Tijdens deze finales strijden ze om de titel: ‘Beste vakman/vakvrouw van Nederland’ op hun vakgebied.

De afgelopen maanden hebben mbo-studenten uit het hele land tegen elkaar gestreden in de kwalificatiewedstrijden. Hieruit zijn per vakgebied acht finalisten geselecteerd die eind maart in de Brabanthallen laten zien wat ze kunnen. De finalisten van mboRijnland, waaronder een team van twee studenten en twee runner-ups, komen uit diverse vakgebieden en regio’s. 

Jamie Peek, finalist Verpleegkunde, zit in haar examenjaar én staat in de finale van Skills: “Ik had echt niet verwacht dat ik naar de finales zou gaan. Nadat ik voor mboRijnland bij de kwalificatiewedstrijden was geselecteerd, werd ik steeds fanatieker. Nu wil ik er ook gewoon voor gaan.” Jamie traint samen met haar begeleider tijdens de praktijkuren op school. Daarnaast heeft ze veel kennis opgedaan tijdens haar stage in het ziekenhuis. Gelukkig steunt het stagebedrijf waar ze nu werkt, Maria-Oord in Vinkeveen, Jamie volop in de voorbereidingen.

De finalisten die voor mboRijnland uitkomen tijdens Skills The Finals: facilitair dienstverlener Lars van der Haven, Roelofarendsveen; kok Lars Elsenbroek, Zoetermeer; patissier Roos Buakhiaw, Rijnsburg; boulanger Tim van Beek, Alphen aan den Rijn; juridisch dienstverlener Mounira El-Shaer, Zoetermeer; doktersassistent Marit van der Kroft, Gouda; verpleegkundige Jamie Peek, De Hoef; maatschappelijke zorg Nina van Brenk, Nieuwkoop; web developer Casper Visser, Zoetermeer; ICT-beheerder Nick Hemmink, Alphen aan den Rijn; lasser TIG Lisa Brama, Roelofarendsveen; runner-up verkoopspecialist Thom Bakker, Leidschendam; runner-up Entree Horeca (team) Meva Cetin en Elif Ulas, Den Haag/Leiden. Lisa Brama (lasser TIG) en Thom Bakker (verkoopspecialist) staan op de reservelijst. Mocht een van de acht finalisten in hun vakgebied uitvallen, dan mogen zij meedoen aan de finale.

Dit jaar doet mboRijnland mee aan twee ‘powered by’ wedstrijden. Een daarvan, de wedstrijd Sport & Bewegen, vindt op 8 maart plaats in Zoetermeer. De ‘powered by’-wedstrijden zijn nieuwe wedstrijden die zich moeten bewijzen om officieel te worden toegevoegd aan de Skills Heroes wedstrijden. Op 8 maart strijden elf deelnemers uit het hele land tegen elkaar. Daar volgen drie winnaars uit. Wie brons, zilver of goud mee naar huis mag nemen, wordt tijdens Skills The Finals bekendgemaakt. De andere ‘powered by’-wedstrijd waar mboRijnland aan meedoet, vindt plaats bij Deltion in Zwolle.

De afgelopen maanden hebben de finalisten in voorrondes en landelijke kwalificatiewedstrijden laten zien dat ze tot de beste acht van Nederland in hun vakgebied behoren. Om de studenten klaar te stomen voor de finale staat binnenkort een teambuildingsdag op het programma. Hier leren ze elkaar beter kennen en volgen ze workshops hoe om te gaan met stress en krijgen ze tips en tricks over het houden van een aansprekende presentatie.

Kijk op www.mborijnland.nl voor meer informatie.

Jamie Peek, verpleegkundige.