Ernst en humor in Wijkcentrum Swaenswijk

Nieuws
Toneelvereniging De Plankenridders.
Toneelvereniging De Plankenridders. (Foto: aangeleverd)

ALPHEN - Er is in Wijkcentrum Swaenswijk - Jongkindt Coninckstraat 2B in Alphen aan den Rijn- een ontmoetingsplek voor veel senioren en dikwijls alleenstaande bewoners van Alphen Centrum, op dinsdag 27 februari, aanvang 14.00 uur, een informatiebijeenkomst naar aanleiding van het boek Roadtrip Alzheimer van Caroline Baas. Het is het boeiende relaas van een dochter met haar vader.

‘Ik heb de uitslag van de diverse testen en het spijt mij u te moeten mededelen dat de ziekte van Alzheimer bij u is vastgesteld,’ zei de neuroloog. Vader en dochter kijken elkaar geschrokken aan. Caroline, de dochter, heeft over het proces van de diagnose tot aan de dood van haar vader en verder een mooi persoonlijk boek geschreven. Zij neemt de lezer mee op haar reis. Wat komt zij allemaal tegen? Welke beslissingen moet zij nemen? Hoe gaat zij ermee om? Verdriet, ongeloof en humor wisselen elkaar af. Daarnaast spelen respect, dankbaarheid en andere levenslessen een grote rol. Het is een prachtig, eerlijk en ontroerend boek geworden. En nu komt zij graag over het hele proces vertellen. Wat doet het met haar vader? Wat doet het met haar als dochter en mantelzorger? Het is confronterend, maar zeker ook een troostrijk verhaal over een dierbare met de ziekte van Alzheimer. Het wordt een middag met een lach en een traan. Entree is vrij en iedere bezoeker krijgt een kopje koffie/thee.

De Plankenridders

Toneelvereniging De Plankenridders uit Aarlanderveen speelt woensdag 28 februari om 14.00 uur de voorstelling ‘Zomer in Zeeland’. Een komedie in twee bedrijven geschreven door Stef Hudepohl. Henk en Katja Braam zijn er wel aan toe: vakantie! Op hun vertrouwde camping in Zeeland hopen zij tot rust te komen, maar of dat gaat lukken? Er ontstaan allerlei situaties die hun vakantie (on)aangenaam maken. Een feest van herkenning voor elke campinggast, dat garant staat voor een vrolijke middag met veel (leed)vermaak. Entree 5 euro.

Meer informatie: www.

wijkcentrumswaenswijk.nl

Caroline en haar vader.